Een nieuwe huisgenoot

Vandaag was het dan zover: we gingen onze hond ophalen!

We hadden haar al voor de jaarwisseling op de website van Huize Zwerfhond gezien.

Begin januari zijn vrijwilligers van deze stichting bij ons komen kennismaken.

Dit is Fem, in Griekenland heette zij Jackie. We hadden niet gezien dat ze nog in Athene was, maar ze zou sowieso naar Nederland komen. Vanwege het slechte weer in Athene en onderweg duurde het een paar dagen langer voordat ze aankwam. Fem en nog 4 andere honden zijn met een paardentransport mee gereisd. De betreffende chauffeur neemt vaker honden mee voor Huize Zwerfhond. Om de 5 uur wordt uitgebreid gestopt bij een manege, zodat alle dieren de poten konden strekken, wat eten en hun behoefte doen.

Bij ons deed ze vrij snel na aankomst een plasje in de tuin en  poepte ze op de deurmat binnen. Dat ging zo snel, daar konden we niet op tijd op reageren. Ze heeft gegeten en drinkt water, zowel uit haar eigen bak als uit die van de katten.

We laten haar iedere paar uur uit, en de tweede keer deed ze netjes buiten een plas.

Ze is best nog wel een beetje bang dat ze weer weg moet. Dat slijt wel, dat heeft gewoon wat tijd nodig.

Ook het wennen aan de katten zal wat tijd nodig hebben. En voor ons opletten dat ze er niet achteraan vliegt. Die neiging heeft ze namelijk. Maar goed, afleiden en haar belonen als ze ze negeert, dan komt het vast helemaal goed.

Ze ligt nu lekker te slapen op haar kussen. Echt diep slapen, ze snurkt ervan. Volgens de informatie die we kregen heeft ze de eerste tijd zeker 16 uur slaap per dag nodig. Daar maakt ze nu alvast een begin mee. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een nieuwe huisgenoot

  1. Roelien schreef:

    Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisgenoot!!

Reacties zijn gesloten.