Een nieuwe keukenkraan en wat tuin- en kasnieuws

Onze keukenkraan lekte af en toe, en de laatste week werd het steeds erger. Tijd om hem te vervangen. We hadden nog drie andere keukenkranen liggen. Een ander model, maar wel bruikbaar. Dachten we.

Nadere inspectie van de drie kranen deed ons realiseren dat één ervan te ver uit elkaar lag. Een andere had een deuk. De derde leek ook wat twijfelachtig, maar Luc bedacht deze toch maar aan te sluiten.

Eerst de oude eruit. Daarvoor moest ook de boiler ontkoppeld. En gelukkig kon ie toen ook even uit het kastje, zodat Luc er ietsje beter bij kon.

Voor het aansluiten waren er wat aanpassingen in de koppelingen nodig, maar we hadden alle benodigde onderdelen. Even voor twaalf uur was alles aangesloten. Waterdruk erop: het water liep op allerlei plekken uit de kraan. Niet alleen uit de uitloop. Jammer! We hebben even theewater gepakt, toen de druk er weer af, en eerst maar eens geluncht.

Na de lunch een ritje naar de Praxis in Winschoten. Op zo’n moment is het heel fijn dat ze op zondagmiddag geopend zijn! Een niet al te dure kraan uitgezocht, die we ook mooi en praktisch vinden, en weer terug naar huis. Vervolgens heb ik Fem uitgelaten, terwijl Luc de kraan ging installeren. Toen ik een dik half uur later terug was, was het klaar!

In de moestuin groeit en bloeit het flink. We hebben er al van alles uit gegeten. De uien bijvoorbeeld, hebben we deze week naar behoefte uit de tuin gehaald. Vandaag heb ik ze allemaal geoogst. Ze liggen nu in de kruidenwerkplaats te drogen.

Ook in de kas gaat het lekker. De productie van komkommers begint te komen. Daarvan ga ik er deze week een stel op zoetzuur zetten. De tomaten gaan ook leuk. We hebben 5 rassen dit jaar, deels met bijzondere kleuren en vormen.

Op de rechterfoto exemplaren van alle 5 rassen: Purple Calabash, Gestreepte Russische, Bumblebee Pink, Big Rainbow en Ox Heart.

Het exemplaar van de Big Rainbow doet z’n naam geen eer aan, want het lijkt wel een kerstomaat. Maar aan een van de planten zitten wel veel grotere exemplaren. Deze hadden we vorig jaar ook. De Bumblebee Pink is een kerstomaat. Maar dan wel een flinke, want ze zijn zo 3 tot 4 cm in doorsnede.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.