Een productieve dag

… en het is nog maar zaterdag. 🙂

Het was droog, dus zijn we buiten aan de gang gegaan: de eendenvijver schoon gemaakt, en gevuld met het water uit de twee watertonnen die er vlakbij staan.

In de moestuin hebben we twee stukken afgezet met netten, om de eenden en kippen buiten te houden. De boerenkool willen we graag zelf nog eten in de loop van de winter, en de knoflook is net gepoot, dus daar hebben we ze liever niet tussen te scharrelen. Daarna hebben we de hekjes en de kippenren open gezet.

Ik heb de wildcamera op timelapse gezet, en achterin de tuin geplaatst. De kippen zitten namelijk heel veel in de bessenborder. Ze komen ook wel in de moestuin, maar relatief minder vaak. Maar, daar ga ik de camera ook nog wel een keer op zetten, dus dan die je die beelden wel verschijnen. Hieronder de beelden van vanmiddag.

We hebben een aantal radiatoren naar ons oud ijzer adres gebracht. Dat geeft weer wat ruimte in de werkplaats. Gelijk ook een rondje gedaan door de bijbehorende kringloopwinkel.

Ik ben bezig om een naambord voor de kruidenwerkplaats te maken. Ik had geschikte letters op internet gevonden. Geprint, uitgeknipt, en toen een geschikte plank gevonden. Vandaag heb ik de omtrek van de letters met potlood op de plank gezet, en toen met gele verf eromheen geverfd. Het idee was om de letters groen te maken (beide de kleuren van zowel huis als kruidenwerkplaats). maar alleen een gele omtrek is ook mooi. Hieronder een foto. Het geel moet nog een keer, maar je kunt al goed zien hoe het wordt.

Het moet eerst drogen, net als de kit waarmee Luc in de tussentijd de kieren van het kozijn op het kantoortje dicht gemaakt heeft. Dus wij hebben thee gedronken.

Daarna is Luc gras gaan maaien, want het stond naast het huis al weer best hoog. En ik heb de tomatenplanten uit de kas gehaald. Ze begonnen al af te sterven, dus het werd tijd. Ook de twee paprikaplanten die er stonden heb ik weg gehaald. Morgen wil ik er eigenlijk een paar kippen een paar uur in laten scharrelen. Ik moet wel even zien hoe ik er een paar vang, zonder al te veel stress. Nou ja, als het lukt, lukt het, en anders maar niet.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.