Een tweedehands kas

Een paar maand geleden, toen we in de buurt puin aan het ophalen waren om de kelder op te vullen, zagen we ook een mooi formaat kas staan. De eigenaar wilde er vanaf. Er was al eerder iemand die belangstelling had getoond, dus we moesten even afwachten wat die wilde. Toen duurde het om andere redenen nog een poos, maar laatst waren we er weer, en toen kwamen we een prijs overeen. We kunnen de tijd nemen, de kas staat daar (nog) niet in de weg. En aangezien wij wel weten waar we hem neer willen zetten, maar het nogal wat werk kost om de plek vrij te maken, komt ons dat wel goed uit.

We gaan de kast eerst opslaan. Daar moet ook ruimte voor gemaakt worden, maar dat valt relatief mee. Vandaag hebben we de kas eens goed bekeken, de maten genomen en foto’s gemaakt. Dit is hem:

Het is niet bepaald een bouwpakket dat in de kofferbak mee kan. De zijwanden zijn uit één stuk, de voor- en achterkant bestaan uit twee stukken (de punten zijn apart). En dan de twee delen van het dak nog. Hij ziet er ook best scheef uit, dus in elkaar zetten gaat een leuke uitdaging worden. Er missen een paar glaspanelen, en er zijn er een paar kapot.

Wordt vervolgd!

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een tweedehands kas

  1. alie schreef:

    Of jullie nog geen werk genoeg hebben!
    Maar het ziet er goed uit!

    • Anke schreef:

      Daarom gaan we de kas eerst maar eens bij ons opslaan. Als we klaar zijn met het voorhuis kunnen we met de kas verder. Hopelijk 😉

Reacties zijn gesloten.