Een vakantieweek met werk aan huis en tuin

Luc heeft vakantie, maar we hebben geen plannen om weg te gaan. In plaats daarvan hebben we deze week het snoeien van de laurierkers bij de oprit afgemaakt. En vervolgens zijn we binnen aan de slag gegaan. De cv ketel is verplaatst! Dat ging vlotter dan Luc gedacht had, dus dat is heel fijn!

In het oude toilet heb ik vervolgens de gaten in de muren dicht gemaakt.

En boven de deur zat heel lelijk hardboard. Dat heb ik ook weggehaald. We hadden gedacht dat we daar dan ook gipsplaat tegenaan moesten gaan maken, maar dat bleek er al achter te zitten. Wel met lijmplekken van het vastzetten van het hardboard. Dus ik heb bedacht dat we dat stukje wel kunnen behangen met één van de soorten behang die in het huis waren achter gebleven. En ik bedacht dat het misschien wel grappig zou zijn om de lamp een speciale te laten zijn. Een beetje een lantaarn-achtig ding. Als ik hem opgespoord heb zet ik em wel op de foto. Ook een hier achter gebleven item.

We hadden afgelopen zondag een wc pot gehaald. En toen bleek dat het waterreservoir dat we nog hadden lek was, heeft Luc ook nog een reservoir gehaald. Gisteren hebben we even gekeken of het allemaal past. Het is krap, maar het wil wel. Volgende acties zijn het aanbrengen van wat isolatie in het plafond, daar gipsplaat tegenaan maken, en dit geheel dan afwerken. Daarna de vloer betegelen. Nou ja, ik houd jullie wel op de hoogte van wat we daar doen.

We hebben ook nog vrienden geholpen aan een paar kasten voor in hun nieuwe huis, en Luc heeft geholpen een aantal lampen op te hangen. Ik ben maar weer eens aan het wieden geweest in de moestuin, tot groot plezier van de kippen!

En nu de laatste radiatoren niet meer op de ketel zijn aangesloten, hebben we ze afgekoppeld. Beneden zijn ze weg. Op zolder liggen nog wel wat leidingen. Daar komen we op een ander moment wel aan toe om die weg te halen.

In de keuken is er op één plek een elektrische kachel gekomen. We hebben het rooster dat op de radiator zat, er boven gemaakt, zodat Donna nog steeds op de verwarming kan liggen, als ze dat wil.

De stroomvoorziening moet nog wat netter, maar zo konden we even testen. Bovendien was het best fris in huis, dus een beetje verwarming was wel fijn.

De andere keukenradiator is weg, zodat er nu meer plek is voor Fem. Een extra plankje aan het plafond werkt de gaten van de leidingen weg.

Ook op de wc is al een nieuwe kachel op gehangen. Hiervoor moet nog een stopcontact worden aangelegd.

In de oude badkamer is de radiator ook weg, maar hebben we de nieuwe nog niet op gehangen. En zo was de eerste week van de vakantie alweer voorbij!

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Klussen, Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Een vakantieweek met werk aan huis en tuin

  1. Roelien Swiers schreef:

    Wat kun je toch veel doen in een week vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *