Een -voor ons- aparte vogel

Luc was gisteren even in de kruidenwerkplaats. Hij hoorde getik tegen de kachelpijp. Hij keek in de kachel, of er een vogel in terecht gekomen was, maar dat was niet zo. Dus hij naar buiten, en daar zag hij twee vink-achtige vogels tegen de kachelpijp tikken.

Waarom? Omdat ze dachten dat hun spiegelbeeld een soortgenoot was? Of omdat er op die plek insecten tegen de pijp zaten? We weten het niet. Hij heeft in ieder geval wel snel de camera opgehaald, en deze vreemde vogels op de foto gezet.

We moesten even zoeken naar welke soort het nou is, want een echte vink was het niet. Uiteindelijk vonden we het: het is een Kneu-paartje!

We konden ons allebei niet herinneren eerder zo’n vogel gezien te hebben. Volgens de informatie die we vonden staat de soort op de rode lijst.

Uit deze informatie blijkt dat ook de jongen geen insecten krijgen, dus dat zal niet de reden zijn dat de vogels tegen de kachelpijp tikken. En ze zijn ook al niet erg territoriaal. Dus de reden van het getik is vooralsnog een raadsel voor ons.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Een -voor ons- aparte vogel

  1. Roelien schreef:

    Prachtig! Ze wilden gezien worden.

Reacties zijn gesloten.