Een wastafel voor de logeerkamer – fase 1

Afgelopen zondagmiddag moesten we weg, maar ’s ochtends heeft Luc een begin gemaakt met het verplaatsen van de afvoer voor de wastafel in de logeerkamer. We hadden bedacht dat als hij in ieder geval de afvoerpijp vrij zou hebben, dat al heel mooi zou zijn.

Nou bleek dat mee te vallen, en was zo gebeurd. Luc heeft gekeken wat hij aan onderdelen nodig had. Dat moest deels aangeschaft worden, dus is hij op de fiets naar Metting geweest. Eenmaal terug heeft hij de afvoer aangepast tot ie geschikt is voor aansluiten. De geul waar de pijp eerst doorheen liep moet nog dicht gestort worden. Dat ging echter niet direct, omdat de pvc lijm moest drogen.

Er was nog tijd, dus heeft Luc de oude kraan van de te gebruiken wastafel gehaald. Dat is best een geduld klusje, met kleine moeren en lange draadeinden.

We hebben het kastje even gepast, en geconstateerd dat de waterleiding nog iets naar rechts moest. Luc heeft het gat breder geboord. Aan de andere kant van de muur heeft de waterleiding wel wat speling, dus dat was genoeg. Vervolgens heeft hij nog een extra gat ernaast gemaakt, voor de elektriciteit. Hij gaat in het kastje een stopcontact maken voor de boiler.

Volgende stap was het uitmeten waar de gaten voor de bevestiging van de wastafel moesten komen, de gaten boren, pluggen erin, en toen de wastafel bevestigen.

Ach, tot slot de kraan nog maar even bevestigd, dan lag die ook niet meer los rond te slingeren.

En daarmee was de klustijd van deze zondag op. Komend weekend verder. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Logeerkamer. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Een wastafel voor de logeerkamer – fase 1

  1. A. Appelo-Hooijer schreef:

    Weer een mooie klus.

Reacties zijn gesloten.