Een weekend binnen en buiten aan het werk

Zaterdag is besteed aan het vervolg van de voorzetwand in de achterkamer. Verder heeft Luc ruimte gemaakt, door de overtollige blokken naar de kruidenwerkplaats te brengen.

Dat geeft weer een heel ander gevoel als je nu de kamer binnen komt! De katten keken verbaasd, toen ze ’s avonds weer naar voren gingen.

In de kruidenwerkplaats was het even schuiven met alle spullen, maar uiteindelijk heeft alles weer een plek gekregen.

Overigens begon de dag met het slachten van de haan. Hij had mij al een aantal keer aangevallen, en het begon vervelend te worden. Het was een flinke haan: 2,5 kg van hem ligt nu in de vriezer. Sinds eerder deze week hebben we een broedse hen. Vrijdag heeft ze bevruchte eitjes van de buren gekregen om op te zitten. Ik had geprobeerd haar te verplaatsen naar het oranje hok, maar daar wilde ze niets van weten: ze heeft de hele dag niet op het nest gezeten. Dus toen hebben we haar maar terug gezet. Gelukkig bleef ze wel broeds.

Vandaag heeft Luc om te beginnen een paar stenen onder het keukenkastje met de boiler gemaakt. In de loop der tijd ging de boiler steeds verder achterover hangen. Het bleek dat de ophanging van de plank achterin het kastje, was weggerot. Nu staat de boiler weer recht.

Na het schoonmaken van het nachthok van de kippen heeft Luc de waterpomp weer gangbaar gemaakt. Om er vervolgens achter te komen dat er een gaatje in het pomphuis zit. Heel raar, gewoon middenin. En dat terwijl hij voor de winter al het water uit de pomp heeft laten lopen, zodat ie niet kon bevriezen. Van de week gaat hij ermee naar de winkel. Maar eens kijken wat ze ermee kunnen.

Ik heb een aantal van de voorgezaaide planten meer ruimte gegeven. De tomaten en de courgettes kunnen nu beter doorgroeien. Gelukkig heb ik ruimte genoeg in onze slaapkamer…

Daarna heb ik een paar borders opgeschoond.

We hebben heerlijk in de zon gezeten, onder het afdak. Fem en de katten hebben ook genoten van het buiten zijn.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een weekend binnen en buiten aan het werk

  1. Roelien schreef:

    Dat zijn heel wat klussen!!

  2. Hetty schreef:

    Productief weekend.

Reacties zijn gesloten.