Een vrijdag in september …

Na het appelsap experiment van gisteren zijn we vandaag weer in de tuin bezig geweest.

Luc wilde erg graag weer een stuk opruimen bij de coniferenheg, en bij voorkeur ook nog weer wat coniferen ontdoen van hun takken. Ik had gezien dat de augurken nauwelijks meer groeiden, dus die wilde ik oogsten en dan de planten opruimen. En er was nog het een en ander aan andere producten die geoogst konden worden.

Dus na de gebruikelijke huishoudelijke klussen in de ochtend, zijn we ’s middags in de tuin aan de slag gegaan.

De augurken staan nu in zout water, morgen kan ik ze inmaken.

Ik heb rijpe bramen geoogst. Ik had het idee dat ik er nu wel jam of sap van kon maken. Maar ik zag zoveel nog onrijpe bramen zitten, dat ik de oogst van vandaag bij de eerder geoogste bramen in de vriezer heb gedaan.

Er waren nog weer 4 courgettes groot genoeg. Ik heb nog twee pompoenen geoogst. Ze zijn veel kleiner dan die we eerder hebben geoogst, maar ze zagen er uit alsof ze klaar waren.

Verder heb ik nog weer wat bloemen geoogst.

Daarna heb ik Luc een tijdje geholpen met versnipperen. Vervolgens wat wild groeiende rozen gekortwiekt. Toen de trap erbij gepakt en de appels van onze boom gehaald. Eén was helemaal verrot, de kleinste was eerder al op de grond gevallen, en dit zijn de overige vijf:

Aan het einde van de middag heb ik ook nog de grond rondom de waslijnpalen zover weggehaald, dat zichtbaar werd hoe groot de betonblokken waren.

Nadat we de rozentakken versnipperd hadden, is Luc nog verder gegaan met het uitgraven van de palen. Want de bovenkant van de blokken zien is leuk, maar dat zegt niets over hoe diep de blokken gaan. En dat blijkt best wel diep te zijn. Bij de linkerpaal brak het beton af. Het resultaat is te zien op de linkerfoto. De rechterpaal staat nog.

Tot slot nog wat foto’s van het resultaat van ons snoeiwerk.

Dit bericht is geplaatst in Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een vrijdag in september …

  1. Alie schreef:

    Ik had niet gedacht dat die heg zo hoog was!
    Wat een licht en ruimte.En straks meer zon?

Reacties zijn gesloten.