Eerste week juli

In het weekend heeft Luc de laatste hand gelegd aan het verf- en behangklaar maken van de slaapkamer. Hij heeft plinten langs het plafond gemaakt, en ook in de kleine slaapkamer naden afgewerkt. Dat kwam niet helemaal klaar, maar de hulptroepen van deze week zouden zich concentreren op onze slaapkamer, dus dat was niet erg.

Vervolgens is Luc vier dagen aan de andere kant van het land aan het werk gegaan. En kwamen de hulptroepen logeren in de B&B in de straat.

Dinsdag zijn zij vol goede moed aan het behangen geslagen. Met als resultaat dat de beide muren die behangen moesten worden, dat aan het einde van de middag ook waren.

Woensdag hoorde ik van de stukadoor dat hij vrijdag en zaterdag tijd heeft om te komen. We waren het er over eens dat het behang dat in de woonkamer nog op een aantal muren zat, er wellicht beter toch af kon zijn voor vrijdag. Dus nadat het plafond in de slaapkamer geverfd was, werd er behang afgestoken. En de buitenmuren van de slaapkamer werden geverfd (met RAL 9010).

Donderdag werd de binnendeur die ik in de afgelopen periode kaal gemaakt had, in de grondverf gezet. Ik had vorige week al één kant gedaan, nu werd de andere kant gedaan. Ook werden het plafond en de buitenmuren voor de tweede keer geverfd. En ’s middags werd een eerste laag blauw op het behang aangebracht.

Tot slot werden de spullen uit de woonkamer in andere ruimten gezet, zodat de stukadoor overal goed bij kan.

’s Avonds kwam Luc thuis. Hij heeft de schoorsteenmantel nog even wat vulling gegeven, zodat de stukadoor deze wat gemakkelijker recht kan maken.

Vandaag stond de stukadoor dus op de stoep. En hij ging direct flink aan het werk. Hij begon met te zeggen dat de resterende stukken behang (van de schoorsteen, en deels nog op de keukenmuur) er toch echt wel af moesten.

Alle stukken muur zijn voorbewerkt, daar waar rechte hoeken moeten komen zijn hoekprofielen aangebracht, er zijn wat grotere gaten gevuld en drie stukken muur zijn klaar.

De hulptroepen hebben direct toen ze kwamen het behang verwijderd, waarna het plafond in de slaapkamer nogmaals geverfd is. Ook is de eerder genoemde deur aan de bovenliggende kant in de lak gezet.

Morgen hoopt de stukadoor het werk af te krijgen, en daar zal ik jullie dan uiteraard weer van berichten…

Dit bericht is geplaatst in Verven, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Eerste week juli

  1. Roelien schreef:

    Wauw wat een werk is er verzet!!
    Fijn die extra handen!!

  2. alie schreef:

    Wat fijn is dat ,die extra handen.
    Weer wat dichter bij de voltooiing.

Reacties zijn gesloten.