Elektra en gipsplaten

Na een relaxte start van de dag, heeft Luc de schakelaar van de hal verlichting van de keuken naar de hal verplaatst. Het was even zoeken naar de doos van waaruit de bedrading kwam, en we moesten er een stukje zoldervloer voor open zagen.

Vervolgens kon hij het verder alleen af, en heb ik me bezig gehouden met het schuren van de gele delen van de Rayburn. Of eigenlijk die delen die geel waren, maar door de rook van de eerste keer stoken zonder dat er voldoende afdichting was, zwartig geworden waren. Het kost wat tijd, maar het donkere wil er wel af. Hoewel het er op lijkt dat ook de nieuwe emailleverf ermee af gaat. Want de kleur die er onder weg komt, is de originele kleur. Die is wat meer naar oranje dan de nieuwe kleur. De twee verkleurde deuren zijn klaar, nu nog een deel van de kachel zelf.

Vandaag heeft Luc gipsplaat tegen de wand in de keuken gemaakt. En we hebben zitten kijken hoe we uitkomen met de doos wandtegels die we gekocht hebben. We kwamen tot de conclusie dat we er beter nog een doos bij kunnen kopen. We hadden namelijk eerst gedacht dat we niet achter de kachel hoeven te tegelen. Het lijkt ons toch beter om het wel te doen, omdat de wand dan overal even dik wordt.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Klussen. Bookmark de permalink.