Fem´s favoriete spelletje

Fem is nog niet zo van het spelen. Dat schijnt vaker voor te komen bij adoptiehonden. Maar, zo langzamerhand verandert er wel wat. Ze sjouwt een oude tennisbal (die eigenlijk van de katten is) door het huis, en als je em weggooit gaat ze er meestal wel achteraan.

En ik ben haar hersenwerk aan het leren. Bij hersenwerk gaat een hond op zoek naar wat lekkers, dat verstopt zit – in ons geval in een lege wc-rol. Vandaag heb ik dat gefilmd:

https://anke.grunefeld.nl/wp-content/uploads/2017/02/20170223-hersenwerk-Fem.mp4

De eerste keer liet ik haar zien hoe ik een stukje worst in een wc-rol deed. Zij mocht het eruit halen. De dag erna liet ik haar zien hoe ik de wc-rol vervolgens dichtvouwde, en de laatste paar dagen verstop ik de stukjes worst eerst in een stukje papier, en dat gaat dan in een dichtgevouwen wc-rol. En dit kan zo steeds verder uitgebouwd worden.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren. Bookmark de permalink.

5 reacties op Fem´s favoriete spelletje

 1. Alie schreef:

  Ze is al aardig snugger! Ze volgt haar neus!
  Zal ze niet aan andere dingen gaan knagen?
  In dit geval gaat het om de worst,en ze heeft een goede
  neus daarvoor! Maar leuk om te zien! Groetjes.

  • Anke schreef:

   Hoi Alie,
   Ik verwacht niet dat ze aan andere dingen gaat knagen, omdat er verder niets is dat hier op lijkt. Het is geen oude schoen, waardoor ze kan denken dat ze op alle schoenen mag kauwen.
   Dat enthousiasme van haar is inderdaad leuk om te zien. 🙂

 2. Roelien schreef:

  Een snuffelmat zou ideaal voor haar zijn. Die is zelf te maken. Op YouTube is te zien hoe.

  • Anke schreef:

   Dat is ook een idee. Want ze is erg snel klaar met die wc rollen.
   Een snuffelmat van een oude spijkerbroek zag ik ook ergens. En aangezien ik veel oude spijkerbroeken heb, waarvan ik de pijpen voor andere dingen heb gebruikt, en juist de delen met de zakken nog over heb, ga ik dat nu proberen. 🙂

Reacties zijn gesloten.