Flinke vorderingen aan het kippenverblijf

En weer is er een week voorbij.

Een week waarin ik in de moestuin bezig ben geweest. De zoete aardappelen zijn geoogst, net als de mais. En ik heb compost op een paar moestuinbedden gebracht.
Ook ben ik bezig geweest in het nieuwe nachthok. Het raam dat al klaar is, heb ik voorzien van gaas.

En vandaag hebben we de achterwand gemaakt. Dat hield in dat Luc de paal naast het raamkozijn heeft gemaakt, terwijl ik worstelde met het gaas. Er zaten diverse lagen, dus het was best wel worstelen. Het duurde zelfs zo lang, dat Luc ook nog de rechtop staande tegels tussen de palen kon maken. Maar goed, al met al ging het best vlot, en vóór de lunch zaten de rabatdelen er ook al aan. Alleen helemaal bovenin nog één, en dat deed Luc na de lunch. Ook heeft hij een windveer gemaakt, omdat de dakpannen onvoldoende oversteken aan die kant.

Ik ben ondertussen tegels gaan halen (van de zijkant van het huis). En daarna de vloer in het nieuwe hok zo goed mogelijk geëgaliseerd. Toen vond mijn rug het genoeg geweest. Maar niet getreurd: Luc had wel zin om nog ‘even een paar tegels te leggen’.

Na de thee heb ik nog wat kunnen helpen, en om half vijf lag de vloer er in!

Als het gaat lukken zoals we willen, dan kunnen we dinsdag het schrootjesplafond er in maken. Dan nog een paar zitstokken, en de dames kunnen er slapen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

3 reacties op Flinke vorderingen aan het kippenverblijf

  1. alie schreef:

    De dames hebben een mooi hotel!
    En lekker veel ruimte!

  2. Roelien schreef:

    Blije kippen, gezonde eieren, heel blije baas!

Reacties zijn gesloten.