Fundering van de kas

Na nog een paar uur puin weghalen, was het zaterdag tijd om de vier ‘wanden’ van de kas aan elkaar vast te maken. Vervolgens konden we de beste plek bepalen. En vandaag hebben we de fundering er onder gemaakt. Links zijn vier stiepen gemetseld, en rechts staat hij op een drietal stukken trottoirband. Voor en achter steunt het frame op de betonnen vloer.

We hebben het achterste stukje muur laten staan. Dat leek ons wel leuk, als herinnering aan het oude schuurtje.

Terwijl Luc aan het metselen was, heb ik de border van de druif groter gemaakt. We hadden het er al eerder over gehad, maar het was er nog niet van gekomen. En aangezien we een tegel tekort kwamen voor de fundering, heb ik er gelijk maar een stuk of twintig uit gehaald en de bandjes verplaatst. Vervolgens opgevuld met compost, en er een paar plantjes in gezet. Er is ruimte voor meer. Ik zit te denken aan een pompoen. Daar heb ik in de moestuin geen plek voor, en die vult de ruimte mooi op, gedurende de zomer. Komend najaar kijken we wel weer verder.

Tot slot hebben we overloop-slangen aan de twee regentonnen gemaakt, en de regenton naast de achterdeur aangesloten op de regenpijp. Hier moet nog een deksel voor gemaakt, maar er kan nu in ieder geval water in opgevangen worden.

Toen vonden we dat we wel weer genoeg gedaan hadden voor het weekend. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Fundering van de kas

 1. Roelien schreef:

  Wat een slimme oplossing voor die regentonaansluiting!
  Glas in de wanden, deur en planken/tafel erin en kweken maar?

  • Anke schreef:

   Dank!
   Wat betreft de kas gaan we nog stukken betonvloer weghalen, zodat we langs de zijkanten en in het midden plantenbakken krijgen. Verder krijgt de kas nog een puntdak. Dat frame moet erop, en dan kan het glas er in. Sommige glasplaten waren bij het ophalen al stuk, dus daar moeten we nog nieuwe voor regelen. We zijn er nog niet, maar het gaat vast wel in april ergens lukken om de eerste planten erin te zetten. 🙂

 2. Hetty schreef:

  Je hebt meegedaan aan het NK tegelwippen? Zie betreffende website…

Reacties zijn gesloten.