Hanen- en ander nieuws

De eenden gaan al een stuk gemakkelijker hun hok in. De eerste drie avonden stonden ze te twijfelen bij de ingang van het hok. Daarna ging het gemakkelijker. We hadden er eerst een dun laagje vlasstrooisel in. Maar dat leek me nog best hard. Voor proef heb ik een kleine verpakking stro gekocht. Daarvan ligt nu een lekkere dikke laag in het achterste gedeelte van het hok.

Halverwege de week oogstte ik wat prei, en ik zag er de larve van de preimineervlieg in zitten. Het was er maar één, maar de ervaring leert dat het snel meer wordt, als je de prei laat staan. Ik heb alle prei geoogst, hier en daar wat weggegeven en soep gemaakt. Ik vrees dat ik nog wel wat moet invriezen om het goed te houden.

Vrijdagavond hebben we de witte haan geslacht. Schoon woog hij nog 1,8 kg. De andere haan had ik op Marktplaats gezet. Daar kwam geen reactie op. Dus we gingen er al van uit dat we die dan volgende week zouden moeten slachten. En toen kwam Luc aan de praat met een buurtgenoot. Hun haan doet zijn werk niet meer. Ze hebben vandaag gelijk de haan opgehaald. Onze hennen zijn er beduusd van. Het voordeel is wel dat alle onrust binnen 24 uur achter de rug is. Ik moet wel wennen aan het ontbreken van het gekraai.

In de badkamer heeft Luc kimband aangebracht (dat roze op de vloer, is om de hoek waterdicht te maken), en plinten langs het plafond. Die heeft hij ook gekit, zodat de volgende keer het plafond gewit kan worden.

Ook hebben we bekeken hoe we de gekleurde tegels in de badkamer een plek willen geven. En uitgemeten in de badkamer hoe we uitkomen. Het streven is om zo weinig mogelijk snijwerk te hebben.

Vrijdagmiddag was Luc thuis aan het werk. Ik kwam hem een kop thee brengen, en toen kregen we het over de sidetable die we voorheen in de keuken hadden staan. Omdat we een kast niet in kantoor hadden terug gezet, zou de sidetable er wel in kunnen. Genoemde kast staat ook prima in de hal. De sidetable had vrijdagavond nog een functie bij het slachten, maar is vandaag, na het schoonmaken naar kantoor verhuisd. Luc heeft hem direct in gebruik genomen:

In de kruidenwerkplaats hebben we ook wat geschoven, zodat de bank nu op een prettige afstand voor de kachel staat.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Hanen- en ander nieuws

  1. alie schreef:

    Jammer van de hanen! Fijn dat de eenden al de weg naar
    binnen weten,De sidetable is een aanwinst voor je kantoor!

  2. Roelien schreef:

    Gekraai als beltoon nemen?

Reacties zijn gesloten.