Heftig snoeiwerk

Voordat ik schrijf over het snoeiwerk, eerst nog even een ander klusje dat gisteren is afgerond. In deze periode van koele ochtenden en avonden, en warme dagen, heb ik nogal wat kleding in gebruik. Ik miste m’n (door mijn vader gemaakte) kapstok. Die moest eerst nog een likje verf, dus dat heb ik de afgelopen dagen gedaan. En gistermiddag heeft Luc hem aan de muur gemaakt:

Vandaag heeft Luc de hele dag gesnoeid, en ik een deel van de dag. De laurierkers en hazelaar aan de zij/achterkant van de kippenren zijn gesnoeid. We kunnen er nu weer langs lopen. Na de thee besloot Luc ook nog het laatste stuk brandnetel, braam en winde naast de werkplaats weg te halen. Nu kunnen we weer van achteren naar voren kijken en lopen!

De kippen vonden het interessant om te zien. Bovendien kwamen er regelmatig huisjesslakken de ren in vliegen.
Fem had het ook goed. Die wisselde het verlekkerd naar de kippen kijken af met muizenjacht door de hele achtertuin.

Deze snoei actie stond al langer op het programma, maar werd noodzakelijk om direct te doen, omdat we met het kippenverblijf aan de gang willen.
Het is de bedoeling om het met dakpannen overdekte gedeelte van de ren om te toveren in een uitbreiding van het nachthok. We vinden dat het huidige nachthok voor dit aantal dieren toch een beetje krap is.
Ook willen we de ren uitbreiden. Er komt aan de moestuinkant 2 meter bij, over de hele lengte van de huidige ren. Hierdoor komt de berk in de ren te staan. Op de onderstaande foto staan in het gras kleine stokjes, die de nieuwe buitengrens aangeven.

We twijfelen nog over de inrichting van de ren, maar jullie worden op de hoogte gehouden van het resultaat!

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Heftig snoeiwerk

  1. Roelien schreef:

    Vliegende slakken, wel heel langzaam?
    De kippen krijgen een flinke upgrate van ruimte

Reacties zijn gesloten.