Heggen

Hebben we afgelopen week verf gekocht om buitenom het huis te gaan verven (want het is steeds zulk mooi weer, dus kunnen we dat beter nu doen), gaat het regenen! 🙁

Nou ja, vandaag was het wel droog, maar de kozijnen waren nog lang nat. En bovendien wordt er morgen weer flink regen verwacht. Buitenwerk was wel mogelijk, alleen verven niet.

En aangezien ik de afgelopen week telkens als ik in de auto wilde stappen nogal nat werd van de laurierkers-haag, besloten we die een stukje kleiner te maken. We hebben hem flink terug gezet. Alle takken die gesnipperd konden worden ook direct gesnipperd, en de dikkere takken tot brandhout verzaagd.

Tot slot hebben we het onkruid langs de bestrating weggehaald, en een dikke laag snippers neergelegd.

Ook hebben we de beide auto’s opgemeten. De fabia bleek iets korter dan de caddy, dus nu staat de fabia tegen het huis aan. Er is nu net iets meer ruimte om de schuttingdeur door te komen.

Vervolgens verhuisden we onze spullen naar de andere kant van het huis. De buurman had de heg aan zijn kant al kort gemaakt. Wij hebben het aan onze kant af gemaakt. Dat was nog niet zo eenvoudig (ook al doet de nieuwe heggenschaar het goed). Er staan namelijk een aantal struiken aan onze kant tegen de heg aan. Het heeft allemaal last van achterstallig onderhoud, dus we zijn nogal rigoureus te werk gegaan.

Om half vijf hadden we gesnoeid wat we nu weg wilden halen. Na een kop thee zijn we vervolgens alle takken gaan snipperen. Om zes uur waren we klaar, inclusief opruimen. Er liggen alleen nog een stel dikke takken van de sering. Die hebben we ook flink gekortwiekt.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Heggen

 1. Luc schreef:

  Nadeel van een elektrische heggenschaar is dat je de verlengsnoer niet tussen de messen houd als je hem aanzet. 😉

 2. Roelien schreef:

  Niet doen dus!!!

 3. Alie schreef:

  Dat doet me denken aan oom Klaas.Die maaide altijd de snoer van
  de grasmaaiers door.Maar jullie heg staat er mooi bij!!

Reacties zijn gesloten.