Hemelvaart weekend

Een extra lang weekend, aangezien Luc woensdag al thuis was. Hij kon gebeld worden in geval van een storing, maar dat bleek niet te gebeuren.

De ochtend hebben we besteed aan het opruimen en uitzoeken van de kasten op kantoor. We willen wat herinrichten daar, en de kasten moeten verplaatst. Eerst opruimen maakt dat gemakkelijker.

’s Middags hebben we de volle aanhanger leeg gemaakt bij de stort. Toen hij leeg was, zagen we diverse extra doorgeroeste plekken in de aanhanger zitten. We hadden gedacht hem te gebruiken om een bed op te halen, maar hebben besloten dat we de goede onderdelen er af gaan halen, en de rest naar oud ijzer te doen.

Hemelvaartsdag hebben we besteed aan de garagedeur van de werkplaats. Luc heeft de planken er af gehaald. Toen hij klaar was met de loopdeur, ben ik die gaan schuren. Later door naar het grotere deel. En Luc heeft van een deel van de planken de afwerking van de deur gemaakt. Dat was sinds de installatie van de deur nog nooit gebeurd. Aan het einde van de middag heb ik de deur in de groene beits gezet.

Vrijdagochtend heb ik er een tweede laag op gezet. Nu dekt het goed, maar we vinden de deur niet mooi geworden. Te glad. Op de foto zie je om de deur de nog ongeverfde afwerking waar ik net over schreef. Die gaan we zandgeel maken. En voor de deur hebben we bedacht dat we er een aantal latten op zetten. Er zitten vier rijen gaatjes in. Die dekken we er gelijk mee af. De latten worden groen gebeitst. Maar dat geeft wat relief. Hopelijk is dat voldoende.

Vrijdagmiddag, toen ik terug was van baliedienst in het museum, zijn we naar Delfzijl gereden, om het daar overbodige eenpersoonsbed op te halen (met een geleende aanhanger). Dit bed kan op het voormalige kantoor, zodat we nu twee logeerkamers hebben. 🙂

Vandaag is Luc aan de slag gegaan met het installeren van een dakgoot aan de achterkant van het houthok. Er zijn geen bevestigingsbeugels meer, dus hij moest creatief worden. Ook voor de verdere afvoer, naar de dakgoot van de kas, is hij creatief geweest.

Nu hebben we de zondag nog, en mogelijkheden te over om ons te vermaken. Daar kunnen jullie een volgende keer over lezen!

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Logeerkamer, Schuur. Bookmark de permalink.