Hemelwaterafvoer van de schuur

In het filmpje van nieuwjaarsdag zeg ik dat het kippenhok klaar is. Dat was op dat moment alleen niet zo. 🙁 De hemelwaterafvoer moest namelijk nog aangesloten worden. Dat hebben we gisteren en vandaag gedaan. Hiervoor hebben we diverse stukken oude dakgoot en oude pijp gebruikt. Er waren alleen wat koppelstukken en bochten nieuw nodig.

In de ren hebben we een oud stuk dakgoot (van het kleine schuurtje) ingegraven en afgedekt met tegels. De dakgoot van de kippenren en het afdak hebben we afgemaakt, en een pijp aangesloten die uitkomt in de ingegraven goot. Deze goot gaat onder het gaas door.

Vervolgens hebben we een pijp in de grond gelegd waarmee het water van de schuur aan de tuinkant richting wadi wordt gevoerd. Of beter, deze loopt naar het volgende stuk oude dakgoot dat we hebben ingegraven. Deze oude dakgoot hebben we afgedekt met klinkertjes, en daar weer grond overheen gelegd.

Aan de voorkant van de schuur zijn aan weerszijden de afvoeren dicht gemaakt. En aan de achterkant, en de achterkant van het kippenhok, wordt het water via een buis naar de dakgoot van het nachthok geleid.

Al het water van het dak van deze schuur komt nu in de wadi uit:

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Schuur. Bookmark de permalink.