Het dak van de kas

Dit weekend hebben we het dak van de kas kunnen plaatsen. We zouden eigenlijk eerst de borders uit het beton bevrijden, maar we bedachten dat een volledige vloer het plaatsen van het glas een stuk gemakkelijker zou maken.

Er is al wel een begin gemaakt met de borders: het beton is ingefreesd. Toen de slijpschijf op was, moesten we stoppen. De middenborder moet nog.

Zaterdag hebben we het frame voor het dak verder afgemaakt. En vandaag hebben we het glas geplaatst. En wat ben ik blij dat dat klaar is! Pff, doodeng vond ik het. Glas boven het hoofd, profielen waar op sommige momenten teveel beweging in zat…

Verder is het dak niet helemaal recht. Een paar stukken glas waren om die reden ook schuin. En rechtsachter missen we ongeveer een centimeter. Het is daar dus niet waterdicht. Nou, dat vinden we niet erg.

Volgende week kunnen we verder met de borders. En we moeten iets met een afdichting onder het frame, zodat de grond er niet onderdoor loopt. Maar, we willen eigenlijk ook extra grond opbrengen links van de kas. Dus misschien laten we wel een paar kuub bezorgen. Maar of dat volgende week al wordt, dat weten we nu nog niet.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin. Bookmark de permalink.