Het dak van de schuur – stap 1

Zoals de meesten van jullie wel weten, staat het vervangen van het asbesthoudende dak van de betonnen schuur hoog op ons prioriteitenlijstje.

De afgelopen week hebben we hiervoor de eerste stap gezet: we hebben een offerte laten maken. Dinsdag is er iemand geweest, en donderdag zat de offerte al bij de mail.

We gaan het totale dak vervangen, dus ook het laatste gedeelte waar nu dakpannen op liggen. Om alles gelijk te krijgen, moeten op dat stuk nieuwe gordingen worden aangebracht.

Op deze foto kun je zien dat het achterste gedeelte dakpannen heeft.

Ook hebben we gekozen voor een geïsoleerde dakplaat. Dat scheelt later weer werk.

Het achterste gedeelte, de werkplaats, is nu helemaal nog niet geïsoleerd. Dat gaan we ook nog doen.

We hadden met het bedrijf afgesproken dat we zelf het plafond in de betonnen schuur eruit zouden halen. Dat leek ons nodig, om de oude isolatie ook te kunnen verwijderen. Daar zijn we dit weekend mee bezig geweest. Dat bleek toch nog niet zo eenvoudig. De gipsplaten zitten muurvast, met heel veel schroeven die ook nog eens weggewerkt én verroest zijn.

Het goede nieuws is dat boven de gipsplaat folie zit. En daarboven zitten piepschuim platen. Ze zullen de piepschuim platen mee afvoeren, en wij kunnen de gipsplaten laten zitten.

Rondom de schuur moeten we zorgen dat ze met een rolsteiger terecht kunnen.

Maar eerst moet er iemand komen om de situatie te beoordelen, dan moet de vergunning aangevraagd, en dan pas gaan ze aan de gang met het eigenlijke werk.

We moeten rekenen op tenminste 8 weken voordat het eigenlijke werk uitgevoerd kan worden.

Wordt vervolgd dus … 🙂

Dit bericht is geplaatst in Schuur. Bookmark de permalink.