Het werk van maandag en dinsdag

Maandag hebben we eerst materiaal gehaald. Daarna heeft Luc het muurtje in de badkamer verder opgebouwd. Toen dat klaar was ging hij verder met het ombouwen van de steensmuur in het gangetje.

Tot slot heeft hij twee balken aan het kozijn gemaakt van de deur naar de kamer. Dat laatste ging niet zonder slag of stoot. We hadden wel balken, maar daar moest een centimeter af. De zaagmachine in de werkplaats kan de dikte aan, maar het zaagblad is waarschijnlijk te dun, want bij dit soort precisie zaagwerk beweegt het blad zijwaarts, waardoor de zaagsnede niet recht wordt. Luc denkt dat het opgelost kan worden met een dikker zaagblad. Alleen voordat de machine het oude zaagblad prijsgeeft zodat je kunt zien wat je moet kopen …. Kortom, Luc heeft de goede maat balken gekocht. Eenmaal terug, de balken op de goede lengte gezaagd. En dan heb je schroeven nodig. Lange, dunne schroeven. Na 10 minuten zoeken hadden we er vier gevonden. En er waren minimaal zeven nodig. Dus ik ben even bij de overbuurman gaan buurten. Hij vond er nog drie. Helaas bleek één van onze schroeven net te dik, dus we hebben nog één gat. Deze maat schroeven nemen we een volgende keer wel weer mee van de bouwmarkt.

Vandaag heb ik de gaten in het nieuwe houtwerk gedicht, en er een laag grondverf overheen gezet.

Ik heb een en ander ook weer in een filmpje vastgelegd.

Dit bericht is geplaatst in Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Het werk van maandag en dinsdag

  1. Volvo XC90 D5 AWD schreef:

    Of je doet de zaagsnede voor de centimeter eraf in 2 keer. Eerst de helft en dan de ander kant. Als de zaag in hoogte te verstellen is. Want een dikker blad kost ook weer meer vermogen.

    Als de machine niet in te stellen is kun je opvul stukken tussen he hout en de machine doen door middel van een paar spijkertjes. zie je na tijd niks van terug.

  2. Roelien schreef:

    Gevalletje roeien met de riemen die je hebt!!

Reacties zijn gesloten.