Historie van ons huis

Al vanaf het begin dat we hier woonden, had ik me voorgenomen om te proberen of ik de allereerste bouwtekeningen van ons huis zou kunnen achterhalen.

Ik had het daar over met een vriendin. Zij dacht dat ik beter ruim voor 1 januari zou kunnen bellen, omdat de gemeentes Bellingwedde en Vlagtwedde vanaf die datum samen gaan. Wellicht moet de afdeling dan verhuisd worden of iets dergelijks, en dat kon ik nu nog voor zijn.

Ik heb er geen gras over laten groeien, en dezelfde week nog gebeld. Ik kreeg een allervriendelijkste mevrouw van het gemeentelijk archief aan de telefoon, die direct na haar lunch voor mij op zoek ging, en toen ik terug kwam van de wandeling met Fem, had ik de twee beschikbare plattegronden al in mijn mailbox zitten. Ik hoop dat de service van de gemeente ook na het fuseren zo goed blijft!

De plattegrond was aanleiding om op zoek te gaan naar informatie over de bouwers. Het is namelijk niet alleen als dubbel woonhuis gebouwd, maar er zijn ook diverse werkruimten te zien, waarvan we niet direct konden zeggen voor welk beroep dat was.

Na enig zoeken lijkt het er op dat een kleermaker het huis heeft laten bouwen. Wie er in de tweede, kleinere, woning heeft gewoond, dat heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Ik wil er nog wel meer over schrijven, maar ga eerst kijken hoe ik dat vorm kan geven. Misschien maak ik nog een extra pagina aan, net als Kruidenthee en zo. Wordt vervolgd!

Dit bericht is geplaatst in Historie huis. Bookmark de permalink.

3 reacties op Historie van ons huis

 1. Alie schreef:

  Leuk om de historie van jullie huis uit te pluizen.

  • Anke schreef:

   Zeker! Een gesprekje met de buren heeft ook al weer wat extra informatie opgeleverd 🙂

 2. Roelien schreef:

  Dat is een heel leuk klusje Anke!! Ben benieuwd wat je nog meer boven water krijgt!!

Reacties zijn gesloten.