Honden- en kippennieuws

Een tijdje geleden schreef ik over het wonder van een doorslapende hond tijdens onweer.
We zijn er ondertussen achter dat dat niet zo’n wonder is, aangezien ze enigszins doof geworden is. Hoge tonen en in de handen klappen hoort ze nog wel, maar het lagere geluid van onweer dus niet. Verder is ze de laatste tijd duidelijk schrikachtiger op straat. Niet zo raar natuurlijk, als je minder hoort. We hebben haar oren door de dierenarts laten nakijken. Ze zijn schoon, ook geen ontsteking. Verder gaat het goed met Fem. Vandaag heb ik een filmpje gemaakt tijdens het wandelen op de Polderweg.

En dan de kippen…
Even de situatie zoals ie was: één kloek met een kuiken, nu vijf weken oud. Houden we apart van de andere twee totdat het kuiken acht weken oud is.
Ondertussen werd de kip die dit voorjaar als eerste broeds werd, maar er halverwege mee stopte, opnieuw broeds. Zij zit sinds anderhalve week op 5 eieren. Die zijn overigens allemaal bevrucht, ik heb ze laatst geschouwd.
En dan nu: bekijk het maar in dit filmpje.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Honden- en kippennieuws

  1. Hetty schreef:

    Gezellig, die twee.

    • Anke schreef:

      Nou, de eerste vind het volgens mij niet zo leuk dat ze het nest moet delen. Maar ze vecht de ander het nest niet uit, dus misschien vind ze het toch ook wel gezellig. 🙂

Reacties zijn gesloten.