Hout, een nieuwe border en planeten

Afgelopen weekend hadden we bezoek, maar ook tijd om hout te zagen.

De bult eiken schaaldelen is nu verdwenen. In plaats daarvan hebben we kachelformaat eikenhout. Niet zoveel meer, maar voor dit stookseizoen moeten we het ermee doen.

We zijn ook gestaag de meterstukken douglashout aan het klein maken. Die komen in het linker houthok. We gebruiken voor de kachel uit het rechtse hok. Achterin ligt het coniferenhout, en vooraan het eikenhout. We stoken een mix.

Het duurt nu niet zo lang meer voordat we weer onder het afdak kunnen zitten en de plantenbak weer kunnen gebruiken.

Vanmiddag heb ik weer wat tegels gewipt, en een stukje border gemaakt. Gisteren had ik namelijk een extra honingbes struikje gekocht. We hadden er één, maar steeds geen vruchten. Toen ik me er in verdiepte, las ik dat de vruchtzetting een stuk beter is, als je meerdere struiken in de tuin hebt staan. Die staan nu allebei in de nieuwe border, en aan de andere kant (rechts op de foto) staat een rozenstruik. Honingbes kan goed in de schaduw, dus ik hoop dat de struikjes het hier goed zullen doen.

Verder heb ik nog twee extra blauwe bes struiken gekocht. Die moeten, samen met de twee die we al hebben, in de voor/zijtuin naast de zwarte bessen komen. Ze moeten in ieder geval uit de achtertuin, omdat de eenden anders de bessen opeten voordat wij de kans gehad hebben. Dat is afgelopen jaar gebeurd. Hadden we eindelijk een stuk of tien besjes, werden ze half rijp door de eenden verorberd.

En dan de planeten: ik werd door een familielid attent gemaakt op de bijzondere verschijning van Venus en Jupiter aan de hemel aan het begin van de avond. Luc heeft het vastgelegd:

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Tuin. Bookmark de permalink.