Hout, opruimen en tuin

Het klussen gaat niet zo hard, deze weekenden. Maar we hebben de afgelopen dagen wel de stapel schaaldelen grenen kleiner gemaakt.

En Luc heeft van een eiken plank (die bij de eiken schaaldelen zat) een mooie plank voor op de logeerkamer gemaakt. Het is de bedoeling dat er nog één bij komt. Nadat we hem aan de muur gemaakt hadden, heb ik hem in de olie gezet.

Verder hebben we het afgelopen weekend de tijd genomen om de bijkeuken op te ruimen. Heerlijk gevoel, dat de overbodige dingen weg gegaan zijn, en we weer weten wat we hebben.

Ik ben gestaag bezig met onze voedselvoorziening voor het komende jaar. In de kas heb ik rode bieten en doperwten voorgezaaid. Die zijn er wel zo’n beetje aan toe om buiten geplant te worden. Om dat te kunnen doen, ben ik vandaag begonnen met het schoonmaken van de betreffende moestuinbedden. Ze zijn allemaal behoorlijk overgroeid, en al dat gras en ander onkruid gaat naar de kippen.

Ik ben nog niet helemaal klaar, maar hoop er morgen zover mee te komen dat ik kan planten en zaaien.

Aan de andere kant van de moestuin heb ik afgelopen week de plantuien gepoot. Ik ben een paar weken later dan vorige jaren, maar heb zo vaak gehad dat de plantjes stonden te koukleumen, dat ik dit jaar verstandig denk te zijn. En nu maar hopen dat dat ook zo is!

In huis staan de paprika en tomatenplantjes boven, en ze zijn ook al een keer in een grotere pot gezet. Ik kan denk ik de komkommer ook wel zaaien. Want die gaat in de kas, en dat kan al wel vóór ijsheiligen.

De zoete aardappel waar ik stekjes van wil trekken, vertoont nog steeds geen tekenen van groei. Dat is jammer, maar er is nog tijd, dus wie weet lukt het nog.

En zo is er nog wel meer. Maar dat kan ik denk ik beter in een filmpje laten zien. Maar eens kijken of ik dat filmpje deze week kan maken! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Klussen, Tuin. Bookmark de permalink.