Hout stapelen en kasonderdelen bevrijden

Al het verse hout zit in het nieuwe hok. Dat hebben we zaterdag samen afgemaakt. Het was teveel voor mij voor doordeweeks, hoewel ik elke dag wel een paar kruiwagens weggewerkt heb.

Verder hebben we zaterdag wat struiken verplaatst langs de oprit. Tegen het huis aan staat nu een hegje van veldesdoorn (spaanse aak). De lijsterbes hebben we er voor gezet.

Aan de andere kant hebben we een paar meidoorns en sleedoorns verplaatst en weggehaald, zodat alles wat meer ruimte heeft.

Een meidoorn staat nu in de voortuin, en een sleedoorn en een meidoorn in de zijtuin, in het stuk bij de rodondendron. Ik zal jullie de foto’s daarvan besparen, want doordat er geen blad aan zit, zijn de struikjes bijna niet te zien.

Vandaag hebben we de onderdelen van de kas achter de kruidenwerkplaats weg gehaald. Behalve dan de nok en de twee dakgoten. Die zijn te lang om achter het huis te leggen zonder dat we er last van hebben.
We waren van plan om de kas wat hoger te maken door hem op een stuk muur te zetten. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, omdat het frame van de voorkant ook onder de deur door loopt. Dan zou je altijd een hele hoge instap hebben, of er moet een stuk staal uit het frame, waarmee de constructie toch wat minder sterk wordt. We hebben dus besloten dat ie gewoon op de grond komt te staan.

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Hout stapelen en kasonderdelen bevrijden

  1. Hetty schreef:

    Die houtstapel ziet er prachtig uit!

Reacties zijn gesloten.