Houthok en zonnepaneel voorbereidingen

Gedurende de week heb ik de zonnepanelen schoon gemaakt. Zaterdag de laatste paar.

Luc heeft zaterdag het houthok afgemaakt, zodat we daarna de laurierkers stekken in de grond konden zetten. Ik zag verschillende beschrijvingen op internet voor het stekken van laurierkers. En we zijn voor de eenvoudigste gegaan: groene stengels, bovenste twee tot drie bladeren laten zitten, en de steel tenminste tien centimeter de grond in. Het zijn er twintig, die om de 25 cm staan. Als ze allemaal aanslaan, kunnen we planten er tussenuit halen en langs de kas zetten.

Zondag is besteed aan het trekken van de kabel van de meterkast tot aan de ruimte naast het eendenhok. We hebben de oude gasleiding die van huis naar kruidenwerkplaats loopt, gebruikt. Luc heeft lopen martelen met de trekveer, tot hij bedacht om de stofzuiger aan het einde op de buis vast te plakken, en dan vanaf het begin een stuk sisaltouw de buis in te leiden. Dat werkte verrassend goed. Aan het touw toen de trekveer bevestigd. Die was er ook zo door. En vervolgens de kabel. Ook dat ging toen gemakkelijk.

Toen moesten er nog wat gaten door muren gemaakt, en een rijtje tegels gelicht, waarna de kabel op de eindbestemming gearriveerd was. Boel weer opruimen, en je ziet er bijna niets van!

Aan de andere kant moest de kabel het huis in, en over de zolder naar de meterkast.

En aangezien het het Paasweekend is, hebben we ook nog een maandag om te klussen. En vandaag heeft Luc de kabel aangesloten in de meterkast, en aan de andere kant de omvormer aangesloten.

Bij veel van dit werk kon ik niet helpen, dus ik heb me met andere zaken bezig gehouden. Deels huishoudelijk, een deels een klusje in de tuin: het afmaken van de borderrand aan de zijkant van het huis. Ik ben geen perfectionist, en het gesleep met de klinkers vond ik best zwaar, vandaar dat ik tevreden ben met het resultaat:

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin, Van het gas af. Bookmark de permalink.