Houtworm

In beide schuren zit oud hout, en in dat oude hout leeft de houtworm. En aangezien dat voor de constructie van de gebouwen op den duur niet goed is, bestrijden we de houtworm. Een tijd geleden waren we bij een kleine bouwmarkt. Die hadden geen speciaal houtwormmiddel, maar volgens de eigenaar werkt petroleum net zo goed. Oké, maakt ons niet uit. Dus wij hebben toen het hout behandeld met petroleum.

Maar we zien nu alweer sporen van actieve houtworm. Daarom hebben we nu toch maar echt houtwormbestrijdingsmiddel gekocht. En dan maar hopen dat we het nu afdoende hebben bestreden. Een deel van het aangedane hout zit in de werkplaats al achter de binnenafwerking. In het kleine schuurtje konden we wel overal goed bij.

Dit was een mooie aanleiding om al het hout dat we in de kleine schuur hadden opgeslagen naar de werkplaats te brengen. Dat geeft een heleboel ruimte in de kleine schuur!

Gisteren heeft Luc de nok van de werkplaats afgewerkt. Vandaag heeft hij de wand geschilderd. Het verven is hier voorlopig klaar. 🙂

Verder heb ik vandaag sla en andijvieplantjes in de moestuin gezet.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Houtworm

  1. Alie schreef:

    Cor ging de houtworm te lijf met petroleum en
    nog iets erbij.Ik weet niet meer wat.
    Een langdurige geschiedenis.Iets snelwerkend is beter.
    Succes ermee!!En met de moestuin! De ijsheiligen zijn voorbij.

Reacties zijn gesloten.