Huisdieren update

Voor diegenen van jullie die niet met enige regelmaat in levende lijve bij ons (kunnen) komen kijken, nu een berichtje over de huisdieren.

We hebben een nestkastje aan de keukenmuur. Daar zaten pimpelmezen in, en deze week zijn ze uitgevlogen. Ik zag een van de jongen in de opening zitten piepen en de ouders hoorde ik in de sering. Ik durfde echter niet naar de zijkant van het huis te lopen. Dan zouden de katten met me mee komen. En dan weten we zeker dat de jongen het niet overleven. Ik denk dat ze het wel gered hebben. Een andere jonge vogel echter niet. Daar kwam Vicky namelijk mee naar binnen. Omdat ze er alleen maar mee speelde heb ik het diertje opgepakt en in de kliko gegooid (wat moet je er anders mee 🙁 )

Ik denk dat het een jong winterkoninkje is. Wat denken jullie?

Sinds kort hebben we een kattenmand in de vensterbank in de kamer. Beide katten maken er graag gebruik van. De andere favoriete plek is de stoel. Gisteren was de verdeling van huisdieren over de kamer zo:

Vicky is behoorlijk vrij met Fem. Ze loopt langs haar heen, en als ze vindt dat Fem te hard langs háár loopt, dan slaat ze met de voorpoten richting Fem.

Fem is hier nog niet helemaal comfortabel mee. Toch vertoont ze al minder stress signalen dan eerst.

Donna heeft nog dagelijks wel een keer dat ze snel naar de trap vlucht als ze denkt of ziet dat Fem eraan komt. Maar het gebeurt vaker dat ze rustig blijft zitten. En ze loopt gewoon de kamer in of naar buiten, ongeacht waar Fem is.

Fem slaapt tegenwoordig in de woonkamer. (Voorheen altijd in de bijkeuken.) Ze komt wel kijken in de slaapkamer, maar ze ligt liever niet op de grond (denken wij). En we leren haar niet dat ze op bed mag. Dat wordt mij veel te vol. Met twee katten bij mijn benen kan ik me soms al amper bewegen. Laat staan als er dan ook een hond bij komt liggen. Ik weet niet waarom, maar de katten liggen meestal aan mijn kant, niet bij Luc. Je zal zien dat Fem daar dan ook bij wil. Dat gaan we dus niet doen. 🙂

We zijn nu op de uitkijk voor een grote kruk/kleine bank oid waar Fem dan op kan liggen in de slaapkamer.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Huisdieren update

  1. Roelien schreef:

    Hoi lieverds, wat gaan jullie goed daar!! Ook heel fijn dat Vicky, Donna en Fem het steeds beter met elkaar kunnen vinden.

Reacties zijn gesloten.