Isolerende noodmaatregel en vervolg houthok

Afgelopen week was het rond en onder het vriespunt. En wij konden het in de kamer niet lekker warm krijgen. Het ontbreken van de kamertjes op zolder liet zich gelden, want er kwam continu een koude luchtstroom van boven.

Op woensdagavond had Luc een lumineus idee. En hij heeft het uitgevoerd terwijl ik naar yoga was. Hij heeft de paar rollen glaswol, die al over waren van het kaal trekken van de voorzolder, langs de randen van de zoldervloer gelegd, boven de woonkamer. En in het midden de zware ondervloerbedekking en het restje vloerbedekking dat van de linkerzolderkamer kwam.

Toen ik na de yoga de kamer binnenkwam, voelde ik het direct. Warm, en daarmee een stuk comfortabeler!

Dit weekend hebben we besteed aan een stukje verder bouwen van het houthok. Verder hebben we een weekvoorraad eikenhout kachelklaar gemaakt en bij het andere hout in gelegd.

En we hebben van dekzeil een soort gordijnen gemaakt voor het al bestaande houthok, om te voorkomen dat er, net als vorig jaar, sneeuw op het voorste hout komt. Als we sneeuw krijgen, want tot nu toe stelt het niets voor.

Zaterdag realiseerden we ons ook dat de twee olijvenboompjes die we hebben staan, nog geen vorstbescherming hadden gekregen. De kleinste, die in een speciekuip staat, hebben we in de kas gezet, en daar ingepakt in bubbeltjesplastic. Ik heb de met water gevulde gieters uit de kas moeten halen, want het water begon te bevriezen.

De grotere olijvenboom had ik een maand geleden ofzo in de border tegen de kruidenwerkplaats aan gezet. En die ziet er nu zo uit:

Alle grond die op het gras ligt, komt van molshopen die we verspreiden, zodat we hopelijk geen kale plekken krijgen. Het is een actieve mol, dus ik vermoed dat het gras het toch wel moeilijk krijgt. Nou ja, we zien wel. Desnoods zaaien we het komend voorjaar opnieuw in.

En zo is er weer een weekend voorbij. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Tuin, Zolder. Bookmark de permalink.