Jagers

Vooral Vicky brengt regelmatig het een en ander aan gevangen, al dan niet nog levende, dieren binnen.

Laatst liet ik het winterkoninkje al zien. Daarna twee keer een muisje. De tweede keer was het een heel kleintje, en toen ik binnenkwam was ze die al aan het oppeuzelen.

Verder brengt ze regelmatig vlinders binnen. Die eet ze meestal ook op.

Vandaag was ik op de oprit aan het werk. Ik hoorde al wel diverse vogels alarm roepen, maar ineens werd de roep van de merel wel heel hard. Het was vlak naast de betonnen schuur. Ik keek die kant op, en ja hoor, daar schoot Vicky met iets in haar bek richting huis. Ik ben er maar even achteraan gelopen. De jonge merel die ze gevangen had leefde nog en protesteerde behoorlijk. Ze deed zoals katten dat doen: prooi loslaten, en dan even porren zodat de prooi weer gaat bewegen, enzovoort. Fem vond het ook machtig interessant, maar durfde niet al te dichtbij te komen. Ik heb geprobeerd Vicky te overtuigen dat ze de vogel dood moest maken, maar dat begreep ze niet. Na een paar minuten heb ik Vicky aan de kant geschoven en de merel opgepakt. Ik heb het beestje maar in de paardenwei gezet, in de hoop dat Vicky er niet naar weer naar toe zou gaan.

Voor zover ik weet is dat ook niet gebeurd. Maar de ouders hebben hun jong niet terug gevonden denk ik. Want Vicky werd, toen ze achterin de tuin kwam, onmiddellijk belaagd door een merel. Zelfs zodanig dat ze maar naar andere delen van de tuin is gegaan.

En vanavond kwamen beide kattendames binnen met een libelle. Ze waren al binnen voordat wij ze in de gaten hadden, maar aangezien Vicky altijd van alles mee naar binnen neemt, en Donna niet, neem ik aan dat Vicky het beestje ook nu weer mee naar binnen heeft genomen. Wellicht waren ze er buiten ook al samen naar op jacht. Ik heb op diverse plekken gekeken, en ik denk dat het een Viervlek is. Het klopt niet helemaal, maar zelfs de libellensite heeft geen beter gelijkende soort. De kattenpoten die je hier ziet zijn van Donna.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Jagers

  1. Roelien schreef:

    Het is een flinke libelle te zien aan de pootjes van Donna.

    • Anke schreef:

      Ja, zo’n 5 cm lang, en van vleugeltip tot vleugeltip nog wel een cm extra.

Reacties zijn gesloten.