Kattenbakken

Sinds Fem bij ons is, staan de kattenbakken op zolder. Fem is namelijk gek op kattenpoep. Maar wij zijn er niet zo gek op als zij het eet.

Vandaag hebben we een deel van de hal, onder de trap, afgeschermd. Hier staan nu de kattenbakken. De katten kunnen tussen de traptreden door, Fem niet. Gaan we van uit.

Dit is het. Drie kattenbakken, omdat je naar het schijnt altijd één bak meer moet hebben dan het aantal katten dat je hebt.

De katten hebben al kennis gemaakt met de nieuwe plek. Fem is er al wel langs gekomen, maar toonde geen interesse. Misschien verandert dat als er op één van de bakken gepoept of geplast is.

In ieder geval kunnen wij nu in het voorbijgaan controleren of de bakken schoongemaakt moeten worden. Stukken gemakkelijker dan eerst de trap op te moeten.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Klussen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kattenbakken

 1. Roelien schreef:

  Oeps, onze 2 katten doen het vanaf het begin met 1 bak. Niets van gemerkt dat ze hier problemen mee hebben. We maken wel 1 tot 2 x per dag de bak schoon.

  • Anke schreef:

   Toen de katten klein waren deden ze het ook met 1 bak. Een paar keer per dag poep en plas eruit halen, en dat ging prima.
   Ik heb het idee dat ze nu kritischer op de kattenbak zijn, omdat ze ook buiten hun behoefte kunnen doen. Vandaar dat ik een paar extra bakken neer heb gezet.
   Nu ze langer binnen zijn (we hebben ze binnen zolang het donker is buiten), gaan ze vaak ’s nachts of tegen de ochtend wel op de bak. En als ik dan later op de ochtend controleer, dan kan ik uit alle bakken wat halen.

Reacties zijn gesloten.