Kelder vullen – het begin en een nieuw idee

Vandaag begonnen we aan een best wel zware klus: het vullen van de kelder met de stenen van de stiepen uit de verschillende ruimten.

Luc heeft eerst nog een aantal gaten in de keldervloer gemaakt, zodat eventueel vocht weg kan. Ondertussen was ik begonnen met het verzamelen van de stenen in de buurt van de kelder.

Luc stapelde en ik gooide (voorzichtig) de stenen naar beneden. Hiervoor gebruikte ik de geul waar de mantelbuizen door richting kelder lopen. Na bijna 2 uur buffelen besloten we dat het wel genoeg was voor vandaag. Luc is vanavond nog met Davy naar een concert. Het is wel prettig als zijn lijf dan niet al te stijf is. Ik voel mn spieren wel, dus ik denk dat we op tijd gestopt zijn. Misschien kunnen we morgenmiddag weer een uurtje.

We hebben nog veel meer vulmateriaal nodig. Dat is er ook wel, van muurtjes waar nog een paar lagen af moeten, en buiten hebben we ook nog een en ander liggen. Ook hebben we nog een heleboel dakpannen in een hoek liggen. Die zaten op het oude dak van de werkplaats. Een klein deel hebben we voor het kippenhok gebruikt, de rest in een hoek gezet.

Vanmiddag hebben we broccoli geoogst, in de kippenren een beetje geharkt, en gebrainstormd over de mogelijkheid om aan het einde van het nieuwe gangetje niet alleen een toilet, maar ook een douche te realiseren.

Daar moeten we een beslissing over nemen voordat we hennepblokken gaan leggen. De afvoer van het toilet moet dan namelijk verplaatst worden. En de afvoer voor de douche moet dan ook voorbereid worden.

Ik denk wel dat we het gaan doen. De oude doorgang naar de logeerkamer wordt ervoor opgeofferd. In plaats daarvan gaan we (nadat de rest van deze klus klaar is) een nieuw deuropening maken in de logeerkamer. Zodat ook deze kamer een uitgang krijgt in het nieuwe gangetje. De huidige deur van de logeerkamer maken we dan dicht. Anders wordt het inrichten van deze kamer zo lastig.

De nieuwe badkamer wordt net zo breed als het gangetje: ongeveer een meter. En zo’n twee tot twee en een halve meter lang. Achterin de douchecabine, dan het toilet en bij de deur de wastafel. Althans, dat is op dit moment het idee… 😉

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kelder vullen – het begin en een nieuw idee

  1. Roelien schreef:

    En zo zijn er steeds weer ideeën om jullie heerlijke huis te verbeteren.
    Voor ik door de foto’ s ging, had ik me niet gerealiseerd hoeveel werk jullie te doen hadden!! Succes en let op elkaar!! Liefs.

    • Anke schreef:

      Dank je wel. 🙂 We hebben regelmatig hulp, dus we hoeven het niet helemaal alleen te doen…

Reacties zijn gesloten.