Kelder

Aangezien we alle aardappels nu geoogst hebben, en ook een groot aantal pompoenen, werd het nu tijd om de kelder aan te pakken.

Hij moet schoon, muizengaten gedicht en de muren gewit.

Fase 1, het schoonmaken is klaar. Fase 1a is tussengevoegd: planken maken op de constructie die daar vroeger voor gemaakt is. Dat hebben we gedaan van de planken van de scharnierende stapel-bak die in de kelder stond.

Op de linkerfoto zie je op de voorgrond de genoemde bak. In het midden een metalen wijnrek. En linksboven de houten latten waar de planken op kunnen rusten. En dat is dan weer op de rechterfoto te zien.

In de loop der jaren zijn de muren regelmatig vochtig geweest. Voor zover er nog stucwerk op zit, zit dat los en konden we het er zo af tikken of vegen. Muren witten kan nu niet. We oriënteren ons op een manier om de muren waterdicht te maken. Met waterglas bijvoorbeeld.

Luc heeft het raam uit de sponning gehaald en de hor er in gezet. Hopelijk drogen de muren zo wat beter.

Bij het schoonmaken zagen we ook een salamander in de kelder zitten. Ik heb em maar naar buiten gebracht, tussen de los gestapelde stenen achter het kleine schuurtje. Hopelijk vindt ie daar ook leefomstandigheden naar zijn smaak.

Dit bericht is geplaatst in Klussen. Bookmark de permalink.

4 reacties op Kelder

 1. Alie schreef:

  Er is dus werk aan de kelder in plaats van de winkel!!
  Die uitdrukking ken je vast wel.
  De salamander overleeft het wel,insecten genoeg in de tuin.
  Het is een mooie bewaarplaats voor de piepers enz.Gr.

 2. Anke schreef:

  Het is nu even geduld hebben, tot de muren droog zijn. 🙂

 3. Roelien schreef:

  De kelder zier er best ruim uit. Dat heb ik eerder niet zo gezien toen we bij jullie waren.

  • Anke schreef:

   Foto’s laten de ruimte niet goed zien. De kelder is ongeveer 2 x 2 meter. En niet bepaald hoog, iets van een meter of zo. Dus in het echt voelt ie best wel klein aan.

Reacties zijn gesloten.