Keuken aanpassingen

Donderdagnacht kon ik niet slapen. Ik heb me onder andere vermaakt met nadenken over een verandering in de keukeninrichting.

Ik ben namelijk onlangs begonnen met het bakken van gistbrood. En omdat alleen tarwe een beetje saai is, heb ik geinvesteerd in andere soorten meel, zoals Emmermeel en Roggemeel. Ik had grotere glazen voorraadpotten gekocht, om dat in te bewaren. Maar een plek vlakbij de kneedmachine had ik niet. Toen bedacht ik me dat als ik het koffiezetapparaat en de waterkoker zou omruilen met de kneedmachine, ik ineens veel meer kastruimte tot m’n beschikking zou krijgen. Helemaal als ik dan plankjes boven het korte stuk aanrechtblad zou maken, waar ik dan de koffie en thee benodigdheden op zou kunnen zetten.

Vrijdagochtend hadden we de luxe dat Luc vlakbij aan het werk moest, en daardoor konden we tegelijkertijd opstaan. Ik heb hem gevraagd wat hij van het idee vond, en het leek hem prima. Dus ik ben aan de slag gegaan. En dit is het resultaat:

Toen Luc thuis kwam, vond ie het mooi, en toen ik zei dat ik eigenlijk andersoortige pannetjes oid wilde voor het afval voor de kippen en de composthoop, stelde hij voor om bij onze lokale kringloop te gaan kijken.

Daar vonden we de twee emaille pannetjes die op het plankje boven het aanrecht staan, en we vonden nog wat extra voorraadpotten.

Ik ben heel tevreden met het resultaat!

Dit bericht is geplaatst in Keuken. Bookmark de permalink.