Keukenverbeteringen en andere zaken

Sinds begin dit jaar hebben we een standmixer. Die gebruik ik voornamelijk om brooddeeg mee te maken. Hij kan veel meer, maar daar ben ik nog niet toe gekomen. Hij moet namelijk – als hij niet gebruikt wordt – in de kast staan. En het is best een zwaar apparaat om telkens mee te slepen. Bovendien neemt ie dan een groot deel van het aanrecht in beslag. Vorig weekend besloten we dat we best een stuk aanrechtblad tegen het korte stukje muur bij het raam konden maken. Gedurende de week verzamelde ik de onderdelen. En – met hulp – maakte ik twee gordijnen in de keuken korter, zodat ze wat dichter bij het raam hangen.
Dit weekend is de plank geplaatst. En hebben we het gordijn bij het aanrecht vervangen door een rolgordijn. Dat scheelt de ergernis van een gordijn dat telkens tussen de la komt, en het geeft meer licht op het aanrecht. De onafgewerkte randen van de muren (sinds de kozijnen vervangen zijn) komen nu wel erg naar voren. Dat gaan we ergens in de komende weken ook oplossen.

Ik ben erg trots op het brood dat ik dit weekend wist te produceren. Ik maak nu zo’n driekwart jaar elk weekend een brood. Met zuurdesem als gist. Een hele tijd werd het best een redelijk brood, maar de laatste maand bleek telkens dat het deeg binnenin niet gerezen was. En het is natuurlijk wel kouder geworden. En dat is een grote factor bij het rijzen van het deeg. Ik heb nu gezorgd voor meer warmte tijdens het rijzen. En dit was het resultaat:

Ander werk dit weekend:

Luc heeft weer een stuk van de muur in de badkamer betegeld:

We hebben de lamp boven de tafel in mijn naaikamer opgehangen:

En we hebben ons rendier van nieuwe lichtslang voorzien. De oude lichtslang was meer donker dan licht. Toen we die eraf haalden, bleef een frame over, waar we een nieuwe (led) lichtslang aan gemaakt hebben. Hij staat nu te stralen tegenover de voordeur.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin, Voedsel, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Keukenverbeteringen en andere zaken

 1. Roelien schreef:

  Dat rendier licht mooi op!
  Jullie kunnen weer wat klusjes afstrepen.

 2. alie schreef:

  Fem verhuisd naar de andere kant?
  Jullie schieten mooi op met de klein karweitjes!

  • Anke schreef:

   Fem haar kussen idd naar de andere kant van het muurtje. Haar water en voer tussen de deuren naar de hal en de provisiekast.

Reacties zijn gesloten.