Kippen …

Afgelopen weekend zijn we niet alleen druk geweest met het maken van een composthoop en met vuurtje stoken.

Ik had eerder in de week een noodkreet ontvangen. Of wij de twee kippen die constant uit de ren ontsnappen wel over willen nemen. Ja, dat willen we wel. Die hebben we ’s ochtends gelijk opgehaald.

Aannemend dat de kippen elkaar nog wel herkennen, hebben we ze gelijk bij moeke en de kuikens gelaten. Daar was moeke het niet mee eens. Ze begon met eerst de ene hen te vechten, en toen Luc die oppakte, ging ze achter nummer twee aan. De nieuwelingen hebben een paar uur in de overdekte ren gezeten. Tot wij een bench geregeld hadden. Daar hebben we moeke in gedaan. Toen de volwassen hennen weer bij de kuikens (die al 10 weken zijn, dus prima zonder hun moeder kunnen). Dat ging prima.

Moeke hebben we toen maar teruggebracht. Daar moest ze ook wel weer wennen aan de andere twee kippen die daar nog zijn. Maar daar is er een mogelijkheid om ze redelijk goed apart te houden.

’s Avonds ging het hele spul op stok. De kuikens voor het eerst ook!

De witte hen zit op de foto nog op de grond, maar vlak na het maken van de foto is ze er tussen geschoven.

De witte legt nog steeds eieren, ondanks de korte dagen. Het is een Leghorn, een ras dat speciaal gefokt is voor eierproductie. Dat zal er vast mee te maken hebben …

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.