Kippen, eenden, vakantie en een verfklus

Het gaat goed met Sussex. Ze heeft haar slaapplek nu vast in een van de onderste legnesten. ’s Ochtends komt ze er nu zelf uit. En steunt dan een beetje tegen de muur terwijl de rest naar buiten stormt als we de deur open doen. Vervolgens komt zij naar buiten en schuift aan bij de dichtsbijzijnde voerbak. Als we extra’s komen brengen, zorgen de eerst dat de rest wat te eten heeft, en dan geven we haar wat. Als we eerst wat naar haar toe gooien, dan wordt ze overlopen door de anderen.

De kuikens zijn nu 3,5 maand oud. Ook daar gaat het goed mee.

De eenden hebben we toegang gegeven tot achter (en naast) het huis. Zolang ze niet al te fanatiek achter Fem en de katten aan zitten, mogen ze hier de slakken opeten. Je zou denken dat ze de kans om een nieuwe ruimte in z’n geheel te verkennen zouden nemen. Maar dat is niet zo. Ze zijn voornamelijk direct achter het huis, en – meestal later op de middag –  naast het huis. En dan nog niet verder dan ter hoogte van de keuken. We verplaatsen de extra waterbak elke paar dagen een stukje verder naar voren, zodat ze geleidelijk aan het hele stuk gaan verkennen.

Luc heeft nog steeds vakantie, en als vakantie activiteit hebben we een paar keer een stuk gefietst. Het museum in Bellingwolde heeft een fietsroute gemaakt waarbij je langs lokaties fietst waar schilderijen van de collectie van gemaakt zijn. De route komt bij ons voor de deur langs dus dat is gemakkelijk. De totale route is 30 km, maar zover kan de accu van Luc z’n fiets niet, en onze achterwerken zijn zoveel zadeltijd ook niet gewend, dus we hebben de route in stukjes gefietst.

Gisteren bedacht Luc dat de houten achterwand van de werkplaats ook nog in de beits moest. Het voorbereidende werk bleek mee te vallen, en vandaag heeft hij de kwast ter hand genomen.

Weer een klus die van de lijst kan. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Recreatie, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.