Kippen nieuws

Van de week hadden we een kip met legnood. Ze zat maar en zat maar, maar dat ei wou er niet uit. Ik kon het ook voelen zitten. Ik heb nagekeken wat ik eraan kan doen. Dat is het masseren van de buik, en wat olie in de cloaca spuiten. Beide heb ik gedaan, en tot mijn grote opluchting kwam het ei eruit.

Daar hield het helaas niet mee op. De reden kan zijn dat de eileiders ontstoken zijn. Daarom heb ik goudsbloemthee in het drinkwater gedaan. Ook voor de andere kippen overigens. Het kan geen kwaad, en eventuele ontstekingen worden gelijk de kop in gedrukt.

Gisteren zat de kip nog een hele tijd op het nest, vandaag is ze de hele dag buiten geweest. Ze zat wel vroeg binnen, maar kwam ook nog wel weer buiten toen er nog wat lekkers te eten werd gebracht. Ze ziet er op zich goed uit, eet en drinkt ook wel, dus we kijken het nog even aan.

Eerder in de week heb ik een filmpje gemaakt van de kloeken en de kuikens.

Vanochtend heb ik kip 2 en de puber in het voorste hok gezet, en de kloeken en kuikens naar het achterste hok laten lopen. De kuikens worden best wel groot, en het nachthok waar ze nog altijd in sliepen werd wat klein voor ze.

Vanavond zaten de kloeken op stok, en probeerden de kuikens naar het voor hen bekende nachthok te komen. Ik heb het licht aangedaan, en uiteindelijk moesten we één kuiken vangen en naar binnen brengen, de rest had de weg al gevonden. Een voor een vonden ze de weg naar de zitstokken, waar de kloeken ook op zaten. Toen iedereen boven zat hebben we het licht uit gedaan.

Vandaag was ik de puber aan het aaien, en toen viel ineens mijn oog op een groene staartveer! Bij mijn weten doen hennen niet aan groene staartveren, dus dan moet de puber toch een haan zijn!! Ik vond al dat hij de laatste week heel hard begon te groeien…
In dit filmpje kun je het zelf zien.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kippen nieuws

  1. Margriet schreef:

    Hoi Anke,
    Wat onwijs leuk dat je een website hebt en ik over je kippen enzo mee kan lezen! Kan ik me ook abonneren ofzo om nieuwe berichtjes meteen mee te kunnen lezen? Onze kuikens zijn bijna net zo oud als die van jullie, heel leuk!

Reacties zijn gesloten.