Kippen nieuws

Denk je dat het voor dit seizoen wel gebeurd is met de broedse kippen: vergeet het maar!

De kip die eerder in het jaar als eerste broeds werd, maar het halverwege opgaf, is nu opnieuw broeds! Ze zit weer op het favoriete legnest, en haar zus legt gezellig haar ei bij haar in het nest.

Aangezien de eieren van onze kippen niet bevrucht zijn, heb ik drie eieren van de overburen gekregen. We hebben ook overwogen om haar 3 weken op nepeieren te laten broeden, maar wat extra kuikens is toch ook wel gezellig. Deze keer wordt er niet apart gezet. Ik kijk één keer per dag onder de kip om het ei van de andere hen weg te kunnen halen. Verder laat ik haar met rust. Als ik de indruk krijg dat ze niet meer van het nest af komt ga ik haar water en voer in het nest geven. En dan zien we wel hoe het gaat.

Ondertussen zit de kloek met het nu 4 weken oude kuiken nog steeds apart. De kloek gedraagt zich niet erg zorgzaam, maar accepteert wel dat het kuiken onder haar vleugels kruipt voor warmte. We houden ze nog een maand apart. Dan kan het kuiken zichzelf warm houden en gaan ze bij de rest. Tegen die tijd hebben we – als alles goed gaat – maximaal drie nieuwe kuikens. Nog even wat foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.