Kippen-, verbouwings- en kerstversieringsnieuws

Ja hoor, eindelijk! De eerste kip van de nieuwe lichting is aan de leg! Afgelopen vrijdag (13 december) lag er een ei onder de zitstok in het nachthok. Het lijkt me dat ie van de zwarte kip is. Voor het gemak noemen we haar de Marans, aangezien haar moeder een Marans is. De Marans legt van die donkere eieren, bovendien zag ik de Marans de tweede dag van het nest komen waar zo’n ei gelegd was.

Het zijn best wel flinke eieren. Maar ja, het is dan ook een flinke kip. Groter dan onze hennen van vorig jaar. Hun eerste eieren waren véél kleiner. De eieren die kip één nu legt zijn wel groter dan die van de Marans. Op de linkerfoto zitten de eieren van de Marans aan de linkerkant, op de rechterfoto aan de rechterkant. Het kleurverschil is wat lastiger te zien op de foto.

Vandaag heeft Luc een extra zitstok in de voorste ren gemaakt. De kippen kunnen daar lekker in de zon zitten. Ook heeft hij de twee hazelaars en de lijsterbes uit de ren gehaald. Die staan nu respectievelijk langs het gaas achter/naast de moestuin en in de bessenborder achterin.

Verder is Luc gisteren tot boven toe gekomen met de hennepblokken in de tussenkamer. Nu moet de latei er nog op, dan is het bouwen met de blokken daar klaar.

Gisteravond hebben we in de keuken nog wat kerstversiering aangebracht. We hebben geen zin in de kerstboom, maar een tak met lichtjes en een paar versierselen langs de balk in de keuken is wel leuk.

Dit bericht is geplaatst in Inrichten, Keuken, Kippen(hok), Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.