Kippenfilmpje en een moestuin update

Afgelopen woensdag heb ik een filmpje gemaakt terwijl ik het kippenhok open ging doen.

Wat betreft het huis is er weinig nieuws, in de moestuin zijn we gestaag aan het oogsten. De ene courgetteplant die we hebben produceert goed. De komkommerplanten deden het ook fantastisch. Sinds vorige week zijn ze helaas op hun retour. We halen er nog een verdwaalde komkommer af, hier en daar, maar dat is een nu snel aflopende zaak.

 

De sperziebonen doen het ook al goed. Nu ligt er weer bijna een kilo in de koelkast. Een beetje weinig om te wecken, maar het blijft ook wel even goed in de koelkast. We eten momenteel al gauw twee keer in de week bonen.

Afgelopen zondag zag ik dat een van de witte kolen al heel groot geworden was. En er zitten wel wat rupsen in de kolen, dus ik heb deze kool direct geoogst, en maandag in de zuurkoolpot gedaan. Uiteindelijk was het schoon ruim een kilo. Er staan nog drie andere, maar die zijn een stuk kleiner en hebben ook meer last van vraat. Dus of dat wat wordt?

De broccoliplanten blijven stug kleine roosjes produceren. Meestal niet genoeg als enige groente in een maaltijd, maar we combineren wel vaker meerdere groenten.

Er staat van alles aan bloeiend onkruid tussen de boerenkool. Ik heb dat laten gaan, in de hoop dat het koolwitje deze planten niet goed vindt. Dat lijkt goed te gaan. Toch heb ik gisteren al dit onkruid afgeknipt, want de koolplanten waren bijna niet meer zichtbaar. En naar de preiplanten die er ook tussen staan, was het al helemaal zoeken.

De rode bieten vallen ook dit jaar weer tegen. Ik heb van de week eens gekeken, maar de bietjes zijn vrijwel allemaal heel klein. Het blad is nog prima, dus ik laat het nog maar even staan. De winterwortelen beginnen al wel dikker te worden, maar die mogen nog even. Het zijn immers winterwortelen.

De eerst geplante prei begint al mooi aan te dikken. We hebben er nog niet van geoogst, maar dat is zeker al wel mogelijk.

En dan nog de paprika en tomaten. De eerste rode blokpaprika is gegeten. Ik heb er ook zaad van verzameld. We hebben ook andere kleuren en vormen. Ik ben heel benieuwd wat de eindkleuren van deze soorten worden. Ik heb gelezen dat paprika’s rijp altijd een andere kleur hebben dan onrijp. Dus zo kun je altijd zien of een paprika rijp is.

De tomaten gaan ook rustig aan door. Ik was in het begin bang dat ik wel heel erg weinig zou hebben. En het is ook lang zoveel niet als vorig jaar, maar we hebben wel wat voor de winter. Ook hier ga ik zaad verzamelen. De purple kalebas hoef ik niet weer. Of misschien één plant, voor de gein. De ox heart en big rainbow zijn blijvers. De kerstomaat vind ik niet zo heel bijzonder. Ik denk dat ik de gele kerstomaat die ik een paar jaar geleden had, weer ga bestellen. de gestreepte russische is ook wel leuk en smaakt prima, dus die kan volgend jaar ook wel weer.

Ik geloof dat dit het wel is qua groenten. Hier laat ik het bij, het bericht is zo wel lang genoeg. 😉

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kippenfilmpje en een moestuin update

  1. A. Appelo-Hooijer schreef:

    Wat een weelde in de groentetuin.

Reacties zijn gesloten.