Kippenhok uitbreiding

De haan wordt denk ik wel gemist door de hennen. Want de broedse hen vond het nodig om de andere hennen de toegang tot de legnesten te ontzeggen. En vermoedelijk heeft de haan hier voorheen in bemiddeld. Het ging er zodanig aan toe, dat we besloten dat er z.s.m. een extra hok bij moest komen.

Via Marktplaats regelden we een voormalig konijnenhok. Met wat kleine aanpassingen was deze al snel geschikt voor de broedse hen. Het hok kon niet door de deur van de grote ren, dus hebben we hem er tegenaan gezet. Dat was dinsdag. Voor zover we het gezien hebben, heeft de hen het grootste deel van de tijd rustig zitten broeden.

Omdat er geen afsluitingsmogelijkheid was van het nachthok, hebben we het hele hok ’s avonds in de werkplaats gezet. En vanochtend weer naar buiten. Misschien waren dat teveel veranderingen, ik weet het niet. Feit is wel dat de hen vandaag nauwelijks nog op het nest zat. Aan het begin van de middag heb ik de inmiddels koude eieren onder de andere broedse hen gelegd. Vermoedelijk is het te laat, maar ze zit toch op een nest, dus dan proberen we het.

Vanmiddag had Luc onverwacht tijd om voor onszelf aan het werk te gaan. We besloten dat het maken van een afsluiting voor het nachthokje en het aansluiten van het nieuwe hok op de ren een goede besteding van de tijd zou zijn. De hen hebben we bij de andere hennen gezet. Dat gaf wat onrust met de leghorn. Toen het hok op de nieuwe plek geïnstalleerd was hebben we daarom de hen er weer in gedaan, en haar vanavond bij de anderen op stok in het grote nachthok gezet. Morgen maar eens kijken wat er gebeurt….

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.