Kippenren aanpassing – het einde van het konijnenhok

Na een dag rustig aan doen, en bouwmaterialen verzamelen voor de aanpassingen aan het kippenverblijf, zijn we vandaag aan de slag gegaan. Het oude konijnenhok – dat dienst moest doen als broedhok, maar waar de hennen niet in wilden broeden – is weg gehaald. En gelijk ook maar gesloopt, want echt goed was het niet meer. Hieronder een foto van de oude en de nieuwe situatie.

We waren online op zoek naar een tweedehands buitendeur, voor het nieuwe nachthok. Terwijl we het konijnenhok aan het slopen waren, kwam er bericht dat de verkoper het eens was met onze prijs. En we konden hem gelijk gaan ophalen. Dat hebben we maar gedaan. Het was een ritje naar Stadskanaal.

Na de lunch zijn we verder gegaan met het slopen. En we hebben bij buren stukjes golfplaat gehaald. Dat wordt het nieuwe afdak voor de kippen, om bij nat weer beschut te kunnen zitten.

Toen we de boel opgeruimd hadden, was de puf er ook een beetje uit, dus zijn we gaan bank hangen met een kop thee.

Wat later keken we nog hoe we van reeds aanwezige materialen een plafond in het nieuwe nachthok kunnen maken. Uiteindelijk bedacht Luc dat we nog heel veel schrootjes op zolder hebben liggen. Die zijn ook gebruikt voor het eendenhok, en er is nog veel meer. Hij heeft even gekeken of er inderdaad voldoende is, en dat is ook zo.

Vervolgens heb ik nog wat foto’s van de bloemen in de tuin gemaakt.

En ik zag dat we nog weer een heleboel sperziebonen hadden, dus die heb ik gelijk maar even geoogst.

Terug in de keuken heb ik tomatenpesto gemaakt van een mengsel van rode, gele en groene (onrijpe) tomaten. En we hebben de sperziebonen geblancheerd en in de vriezer gedaan.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.