Kippenverblijf – plafond en zitstokken

Alweer een productieve dag!

Om half elf zat het plafond er in. De overgebleven schrootjes die de vorige eigenaar op zolder had achter gelaten, kwamen goed van pas. We hebben ze ook voor het eendenhok gebruikt, en voor de afscherming van de ruimte onder de trap, voor de kattenbakken. De hele lange schroten zijn nu op. Maar er is nog genoeg voor weer een ander project. We zullen zien. 🙂

Al pratend over waar de legnesten komen te zitten, realiseerden we ons dat de plek die we voor de zitstokken bedacht hadden, niet handig is. Dus hebben we die een kwartslag gedraaid.

We zijn niet toe gekomen aan het verplaatsen van de nestkasten. We hebben in het oude hok wel alle zitstokken weg gehaald, en ik heb het strooisel weg gehaald. En tegen zes uur heb ik het luik dicht gedaan, zodat ze niet in de legnesten gaan zitten omdat de stokken weg zijn. We zullen zien, straks, of ze de weg gevonden hebben.

De legnesten komen straks tegen de muur waar het gat nu zit. We halen een stuk uit de muur ter grootte van de legkast. En dan schuiven we de kast daar doorheen, zodat de voorkant gelijk komt met de buitenkant van deze muur. Onduidelijk? Even geduld dan, want als het meezit gaan we dat komend weekend maken.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.