Kleine slaapkamer

Na een week genieten van de woonkamer en wat kleine klusjes doen, was het tijd om de hulptroepen van dit weekend van de trein te halen.

Na de thee op vrijdagmiddag werd voortvarend het vliesbehang op de betreffende delen van de muren van de kleine slaapkamer geplakt. Ondertussen verfde ik het raamkozijn een laatste keer.

Zaterdagochtend werden latten op de lambrisering geplakt, en toen was het tijd om de muren te verven. Ik zat naar de emmer verf te kijken, en bedacht dat het daarmee niet zou lukken. Dus keek ik in de bijkeuken voor de volgende emmer. Er was geen muurverf van RAL 9010 meer! Wel zag ik nog twee halve emmers met kleuren die we in Hasselt gebruikt hadden.

Een klein meng experiment maakte duidelijk dat het combineren van beide kleuren niet mooi is. We kozen uiteindelijk ervoor om met de resterende 9010 de muren om raam en deur te doen. Daarvoor was er voldoende. De zijmuren zijn vervolgens geverfd met de kleur “meel”. Die hadden we in Hasselt op één van de kamermuren. Het is een mooie warme kleur. Ik ben blij dat het zo gelopen is, de kamer is er mooier van geworden.

Terwijl één persoon met de muren bezig was, heeft de ander de details rond de meterkast geverfd. Daar is alles nu wit (9010).

Op zaterdag zijn ook de kastonderdelen van zolder gehaald en zijn de plinten aangebracht. Ook de oude latten met houtsnijwerk van rondom het raam van deze kamer zijn bevestigd, rondom de deur.

De zondagochtend werd besteed aan het in elkaar zetten van de kasten. Vervolgens bleek de inrichting niet zo te kunnen als ik van te voren bedacht had. Het komt er op neer dat er eigenlijk geen plek is voor de slaapbank. Die staat dus nog op zolder. Ik ben nog niet helemaal uit over hoe ik het nu wil hebben. De plek van de kasten staat wel zo’n beetje vast. Alleen de lage kast kan eventueel verplaatst, maar de grote blijft waar die nu staat. De plek van de tafel vind ik lastig. Maar de gordijnen spelen daarbij ook een rol. En de overgordijnen zijn naar de stomerij. Dat duurt een week voordat ik die kan ophalen.

Ook bij de vitrage heb ik een probleempje: de haken die erbij horen ben ik kwijt. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat ik ze weg gegooid heb, omdat ik vergeten was dat de vitrage dit type had. Maar het komt goed!

 

Dit bericht is geplaatst in Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kleine slaapkamer

  1. alie schreef:

    Al weer een stapje verder.Nog maar even puzzelen
    hoe je het wil hebben staan.

  2. Roelien schreef:

    Ziet er weer mooi uit!!

Reacties zijn gesloten.