Kleine stappen en een nieuw eendenhok

Dit weekend begon voor Luc met het schuren en opnieuw aansmeren van het plafond in de badkamer. Daarna heeft hij beplating gemaakt op het waterreservoir van het toilet.

Ik was ondertussen bezig met het leeghalen van de kast met hout die onder het afdak tussen beide werkplaatsen in staat. We vonden het tijd geworden om te beginnen aan het nieuwe eendenhok. We hadden geen verwachting dat dat dit weekend zou lukken, maar dachten dat we wel alvast ruimte konden maken.

Ik heb van alles wat daar stond opgeruimd, terwijl Luc verder ging met hout klein genoeg maken om in de kachel op te kunnen branden. Toen de kast leeg was, hebben we hem uit elkaar gehaald. Hij ligt nu in onderdelen in de aanhanger, te wachten tot we een keer naar de stort gaan.

Dat was de zaterdag. Vandaag begon Luc eerst met het schoonmaken van de nachthokken. Ik ging weer even verder met de badkamerdeur, terwijl ik mijn best deed om een gat te stoken in de nieuwe voorraad hout.

Vervolgens zocht Luc wat geschikte balken voor de nieuwe wand van het hok. Net voor de lunch stonden de balken en hadden we een deur gevonden. Na de lunch heeft Luc eerst de deur afgehangen. Ik begon ondertussen met de nieuwe wand. Daarvoor gebruikten we schrootjes die nog nieuw in verpakking bij ons op zolder lagen.

Helemaal bovenaan hebben we achterin een ventilatieruimte gelaten. Tot slot moest de ruimte tussen de deur en de wand nog opgevuld. Dankzij een gestroomlijnde samenwerking was ook dat stuk zo dicht!

En dit is het geworden:

Na het opruimen van het klusmateriaal hebben we strooisel, water en voer in het hok gedaan. Toen een soort van fuik gemaakt om de eenden het hok in te kunnen krijgen. Het was ondertussen 16 uur. Om ze bij daglicht te laten wennen aan het hok, hebben we ze toen maar naar binnen gedreven. Dat is echt wel een klus om met z’n tweeën te doen. Dat zal de eerste paar dagen zo zijn, maar op een gegeven moment weten ze het wel. En nu kunnen ze wat verder bij me vandaan lopen als ze binnen zijn. Want in het kleine hokje was het nog elke avond lichte paniek als ik het deurtje dicht kwam doen.

Geheel tegen onze verwachting in is het dus toch gelukt om het hok dit weekend klaar te krijgen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Kleine stappen en een nieuw eendenhok

 1. alie schreef:

  Wat een vorstelijk onderkomen
  voor de eenden!

 2. Roelien schreef:

  Nu nog een naam. Hotel Duck?

  • Anke schreef:

   Een naam vind ik een goed idee! Maar dan wel nederlandstalig. Hmm, nog eens rustig over nadenken…

Reacties zijn gesloten.