Klussen in huis en in de kippenren

Tijdens de eerste week van Luc z’n vakantie heeft hij de groepenkast in de meterkast vernieuwd. En vervolgens kon hij de nieuwe cv ketel aansluiten en instellen. Sinds 7 september werkt het!

De daaropvolgende klus was het veranderen van de wastafel in het toilet bij de keuken. Er zat een grote wastafel in, en dat was helemaal niet nodig. We wilden het composttoilet graag ook in die ruimte hebben, en dat zou best gaan, als er een kleine wastafel in de hoek zou zitten. Die hebben we gekocht, en Luc is aan het breken gegaan, om de aan- en afvoer van water te kunnen verplaatsen. Het gat werd wat groter dan we eerst gedacht hadden, maar zo kon hij er wel goed bij.

Bleek er een groot gat in de vroegere buitenmuur te zitten. Dit is vlak naast waar de waterput van origine zat, in wat op de bouwtekening ‘washuis’ werd genoemd. Allicht zullen ze er ook een kachel gehad hebben om water op te warmen voor het wassen.
Links de oude situatie, rechts de nieuwe.

Toen moest er weer gipsplaat voor, en tegels. We hadden nog precies genoeg van de tegels die in de keuken achter de kachel zitten. Vervolgens moest het wastafeltje gemonteerd, en toen kon het (inmiddels door mij geverfde) composttoilet erin.

De klus die we vandaag gedaan hebben, is het maken van een schuilhut in de kippenren. Volgens mij heb ik die al wel eerder genoemd. Nu staat ie dus.

Vandaag heb ik ook weer eens een kippenfilmpje gemaakt. Die zal ik op de video pagina zetten zodra ik hiermee klaar ben.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Klussen in huis en in de kippenren

  1. Hetty schreef:

    Een schuilhut van de raampjes van het oude schuurtje!

Reacties zijn gesloten.