Klusweekend

Dit weekend hebben we weer flink wat klussen gedaan:

De tweede lamp is boven de tafel gemaakt.

Afgelopen week had ik een stukje woonkamermuur in de grondverf gezet, en Luc heeft nu de naden ervan gekit. Vervolgens heb ik zondag het stuk afgemaakt met een laag lak. En ik ben verder gegaan met het grondverven van de rabatdelen rondom de voorste ramen. De voorgevel dus. Luc heeft pas volgend weekend tijd om weer te kitten, dus de gordijnen hangen weer. Alleen al deze laag wit maakt de woonkamer stukken lichter!

Ik zal deze week de kozijnen opschuren, zodat ik volgend weekend de muren en de kozijnen in een keer door kan schilderen. Geen idee hoe dat lijkt, maar vast beter dan dat we de kozijnen in de gelige kleur laten die het nu is.

Andere klussen: uitzoeken elektra in de tussenkamer en een lamp boven de tafel ophangen. Ik wilde deze graag apart aan en uit kunnen doen, maar na lang zoeken hoe de leidingen en draden lopen, kwamen we tot de conclusie dat dat niet lukt zonder een stuk muur kapot te maken. Dat gaan we niet doen, dus de plafondlamp en de lamp boven tafel gaan tegelijk aan en uit.

Ook hebben we het kattenluik opgeknapt. Het luikje hing te laag, waardoor de katten het moeilijk open kregen. Nu gaat het weer gemakkelijk.

Een andere kleine klus die wel wezenlijk is: een extra steun onder het midden van het zwarte wandmeubel. Het begon daar namelijk door te zakken. Er was al een halve centimeter verschil. Nu nog met 2 blokjes hout, als we ooit weer eens bij een Ikea komen nemen we een doosje poten mee zoals er verder ook al onder zitten.

Zondag was het ondanks de voorspellingen mooi droog weer, en heeft Luc een buitenlamp aan de schuur gemaakt en een wandcontactdoos. En en passant het een en ander aan hobbyisten-elektra in de schuur verwijderd.

Toen kregen we nog even de geest, en heeft Luc de bramen uit de compostbak gehaald en ik heb een heel stuk gras bladvrij gemaakt. Tot slot vond Luc het nodig om het blauwe vat dat bij de schuur dienst doet als regenton, leeg te gooien. Dat leverde behalve een lege ton ook natte sokken op voor Luc. Vicky en Donna vonden het allemaal prachtig.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin, Verven. Bookmark de permalink.